Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Mjölkproteinallergi?

Lästid: 1 min

Detta är ju så konstigt. Att Prim har spytt bara på natten sedan i måndags och varje natt. Sedan i torsdags så blev det lite mer under natten så det blev en vända till barnakuten på Drottning Silvias Barnsjukhus under fredagen. Där gjorde sjuksköterska inte heller så mycket mer än att väga och jag fick ta tempen i rumpan på Prim eftersom hon var ju pigg som nötkärna. Så ja hon var ju det under dagtid och inga kräkningar men mindre aptit hade hon hela veckan.

Inatt och idag under dan har hon spytt mer. Hon satt och spydde i matstolen och det är ALDRIG hänt innan. Så allt kom upp. Hon har även bajsat två gånger, det var löst och luktade riktig illa. Tilda brukar vilja vara med vid blöjbyten men hon hulkade och höll på att spy själv. Tilda var även på väg att sympati-spy många gånger så jag fick skicka ut henne från sovrummet. Prim var mer trött idag och somnade flera gånger men mot kvällen blev hon pigg och glad men som vanligt ledsen om hon inte får sitta i mitt knä. Hon vill mysa vid tutten. Kan konstatera att Prim var magsjuk idag efter en vecka av kräkningar nattetid.

Jag har googlat på mjölkproteinallergi men kan Prim har blivit det nu?

Jag har ätit mat med mjölkprodukter i och det har inte varit märkbart problem. Hon bajsar annars inte dagligen men bajsar i alla fall inte stenhårda små harpluppar. Det kan har varit något som jag har ätit som hon inte tål men jag har ju ätit som vanligt. Jättekonstigt det här. Spyr hon inatt igen och flera gånger så måste jag få tag på hennes bvc-sköterskan. Ska be att de ta blodprov och tester.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Mjölkproteinallergi?

 1. Jag har mjölkprotein allergi.
  Hon kan ju även vara laktosintolerant men då borde hon inte spy enligt min erfarenhet. Blodprov är inte 100 % säkert vid allergi men ska alltid tas innan man börjar utesluta saker i kosten.

 2. Hoppas att det löser sig, för det är ju inte kul att du ska behöva städa spya varje natt.

  Ha en super grym dag i alla fall. Håller tummarna att ni får svar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge