Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Misslyckade “Khanom Pui Fai”

Lästid: 2 min

Jag blev sugen på Khanom Pui Fai (thai ångade bomullbullar) eller kinesiska nyårs sockerkaka, på engelska kallas de nog Thai/chineses steamed cupcake eller sponge cake. Jepp, man ångkokar bullarna…precis som många thaidessert. 

Många som har ätit dessa bullar kanske tycker att de är smaklösa men man kan göra och smaksätta på olika sätt. De är i alla fall UTAN fett. 

  

(Bilder: ovan = mina misslyckade, nedre = så ska de se ut, att de puffar upp och spricker fin och blir fluffiga, mjuka…som bomull 😒)

JAG testbakade dessa cupcake och misslyckade! 😂 Thai dessert och bakverk är jag kass på det kan jag erkänna. ✌🏼️ Det som skulle vara sååå lätt, nåt gick snett…säkert när jag ångade sönder bullarna med förhög värmen eller har haft förlite bakpulver. Om jag ska vara ärlig så har jag kollat upp recept men jag fattade inte…inte att jag inte förstod thai men de använder CUP-mått men det har vi hemma. Det är mjöl och massa annat som ska i och det finns inte här. Sedan VARFÖR??? Hur gjorde de det förr i tiden utan alla dessa extra “bra quick-fix-slät-mjuka upp” ingredienser… Asså. 

Så jag körde ju utan. Mjölet skulle vara “cake flour” men hello… ett färdigmix mjöl för just bullar och tårtor som finns att köpa på supermarket eller bakerier i Thailand. Visst finns det här också hos Saigon City men varför skulle jag köpa det och kostar mer än vetemjöl och hälften så mycket. För vitare bullar kanske? 

Sedan är det nåt som heter “SP-emulsion”, en slags massa som hjälper ägg, socker och vätska att binda ihop bättre och smeten blir tätare och slätare… MEN JAG VILL INTE HA MASSA SKIT I MIN MAT! 

  
De såg ju bra ut fram tills jag ångade dem. Jag får testa mig fram tills jag har lyckats! 

De ingredienser som jag har haft är: vetemjöl special, bakpulver, socker, ägg, mjölk, vatten, saft av pressad citron, jasminblom essens, färgämnen. 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge