Älskar banana cake och muffins. Här har jag gjort bananmuffins med kokos, havre, mörk choklad och “sweet & sour” cream till.

20140514-061547.jpg
Mitt eget recept
Antal: 30 mini

3 övermogna bananer (mosade)
2 dl ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 tsk kanelpulver
50-100 g mörk choklad (grovhackad) alt. 1msk kakao
100 g smör (smält)

Sweet & sour cream
2 dl Créme Fraîche
2 dl florsocker

Så gör du:

Sätt ugnen på 200c, varmluft. Smält smör och låt svalna. Blanda samman torra ingredienser. Vispa ägg ihop och socker. Rör ihop torra ingredienserna med ägg och socker. Rör i smör och choklad. Kör 10-12 min i mitten av ugnen.

Blanda florsocker med créme fraîche, låt stå i kylen tills det är dags att servera.

20140514-061600.jpg