Jag kokar ju oftast egna fonder och buljonger. När man lagar mat och den står på spisen länge och kokar så brukar det lukta. Hos oss så luktar det i hela byggnaden och faktisk ända ner till källaren och garaget när jag lagar mat ??

Sist jag kokade fläsklägg i femkryddor och det luktade kanel i tre dagar i hela byggnaden. Det var lite tungt att andas kanel i lägenheten…

”Visst luktar det som nån glömde ta ut sopor?”

Så igår kokade jag fond av ca 4 liter räk- och kräftskal som vi hade sparat och frusit in. Fonden kokade jag under eftermiddag och fick reducera på lägsta värmen medan jag hämtade barnen. När vi kom hem och öppnade ytterdörren så var det lukten som en käftsmäll haha… ummm räkor!

När Måns kom hem från jobbet berättade han att han mötte en granne i garaget och grannen sade ”visst luktar det som nån hade glömt sopor i flera dagar?!”. Måns bara umm… och sedan gick båda upp för trapphuset och Måns bara ”hää hää det var bara Siranee som kokar fond”. ?

Räkfonden gick till Moqueca – en brasilianska fiskgryta som är superlätt att tillaga! Men har man gjort franska bouillabaisse så är Moqueca rena barnleken.

Jag är sämst på att få ihop ett recept men jobbar på en… lagom till fredagsmys hoppas jag.