Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Min räkfond luktade sopor…

Min räkfond luktade sopor…
Lästid: 1 min

Jag kokar ju oftast egna fonder och buljonger. När man lagar mat och den står på spisen länge och kokar så brukar det lukta. Hos oss så luktar det i hela byggnaden och faktisk ända ner till källaren och garaget när jag lagar mat ??

Sist jag kokade fläsklägg i femkryddor och det luktade kanel i tre dagar i hela byggnaden. Det var lite tungt att andas kanel i lägenheten…

“Visst luktar det som nån glömde ta ut sopor?”

Så igår kokade jag fond av ca 4 liter räk- och kräftskal som vi hade sparat och frusit in. Fonden kokade jag under eftermiddag och fick reducera på lägsta värmen medan jag hämtade barnen. När vi kom hem och öppnade ytterdörren så var det lukten som en käftsmäll haha… ummm räkor!

När Måns kom hem från jobbet berättade han att han mötte en granne i garaget och grannen sade “visst luktar det som nån hade glömt sopor i flera dagar?!”. Måns bara umm… och sedan gick båda upp för trapphuset och Måns bara “hää hää det var bara Siranee som kokar fond”. ?

Räkfonden gick till Moqueca – en brasilianska fiskgryta som är superlätt att tillaga! Men har man gjort franska bouillabaisse så är Moqueca rena barnleken.

Jag är sämst på att få ihop ett recept men jobbar på en… lagom till fredagsmys hoppas jag.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge