Hoppas din Midsommar har varit toppen. Vi firade hos min vän och hans familj i Malmö, sedan har vi umgåtts hela helgen. Man ses typ en gång om året om ens det.

Vi var med förra Midsommar och i år tackade vi ja i sista minuten och har de fest nästa år också då blir det en tradition haha!

I år var det också knytkalas men utan grillning vilket passade oss bra. Förra året blev det så mycket mat över. Jag gjorde dessert som var cheesecake i mugg med labneh, turkisk yoghurt och vit choklad till sill-lunchen. Några som var med minns det och tyckte den var supergod. I år tog vi med två stora vattenmeloner och min tomatsill.

Tomatsillen var på vodka, bananketjep och apelsin blev också jättegod enl. de som åt sill. Det blev lite av en överraskning så jag hade inte smakat av mer än när jag gjorde den. Det blev ju bra och gott som tur var hehe!

Knytkalas med olika sillar, gravad lax, devil eggs, tunnbrödsnittar, köttbullar, prinskorvar, hemmagjorda vårrullar med nudlar till som en kille gjorde. En annan kille bakade en plåt med supergoda kletiga kladdkaka. En köpte med ett flak svenska jordgubbar så de räckte i många dagar. Mat för 20 vuxna och massor med snacks.

Jag tog det rätt lugnt med alkoholen kan jag säga. Inte för att visa att jag är årets förälder men jag har trappat ner rätt mycket när det är fest. Man pallar inte drickar längre och jag vill framför allt inte vara bakis haha! Sedan under sommaren så blir det ju en öl eller ett glas vin innan maten och till maten oftare.

Barnen fick vara fotograf när vi skulle ta en gruppbild innan lekarna. Hailey är 9 år och det var kul att se att tjejerna lekte bra ihop.

Midsommardag

Det blev en seg dag haha då vi fyra sov i en stor säng med väldig mjuk madrass. Jag mådde prima och hjälpte till att städa. Vi åkte senare på eftermiddag till Limhamn och åt glass. Glassbar en öppnade inte förrän kl.14 så det blev jättebra. Barnen fick leka en god stund på en lekplats där innan vi åkte hem och grillade.

Söndag i Staffanstorp

Vi åkte allihopa och badade på Bråvalla badhus. Under sommaren är det bara utomhusbad.

Jobbar på solbränna hehe. Barnen fick färg efter halvtimme . De har fått mina bra gener haha

Penny ville verkligen ha simglasögon som Tilda.

Vi åt sedan på pizzarian i närheten innan vi skiljdes åt och åkte vidare till Måns lillasyster i Bulltofta i Malmö för att sova. Om fem timmar åker vi till flygplatsen!

Kan även berätta att vi hade duggregn i säkert 5 min precis när vi satte oss till bords. Ingen brydde sig. Ingen Midsommar utan regn liksom 🙂