Hoppas att du har haft en toppen midsommar!

Vi tog det lugnt och väldigt avslappnad då vi var bortbjudna till Johanna och Kim i Eriksberg. Vi åkte till de kl.14 och vi gick över till Krokängsparken som var 5 min bort. Där var det lite av folkparkskänsla med ett mindre dansband, lotterier, hoppborg och karuseller. Självklart var det en midsommarstång också. Kan säga att vi var där typ 10 minuter och vände igen då det började droppa små regnskurar och vi var lite besvikna. Johanna hade hoppas på att få vara med på fiskdammen men det var inget fiskdamm. Sikken lögnare haha då jag hade sagt till Tilda att det var just fiskdammen som vi skulle till. Snopet.

Midsommar 2017

Det blev en bild framför midsommarstången i alla fall fast Tilda ville gömma sig. hon blev så skygg när det var så mycket folk och ville blir buren. Prim somnade direkt i barnvagnen på vägen tillbaka.

Cabernet d'Anjou Rosé

Jag och Johanna testade ett rosévin som var en nyhet. Jag handlade i sista minuten så jag bara tog nåt. Ett franskt rosé från Anjou i Loire kan ju inte bli fel. Den var fruktig men en god balans mellan sötman och syran, väldig mycket äpple fast det var inget äpple (men Anjou heter ju också en päronsort så min association gick väl åt det hållet hehe). Den var inte sliskig som Barefoot!

Det blev såklart god mat och inte super traditionellt midsommarmat. Måns gjorde Midsommarmackor enl. ”80 väldig goda mackor” och den sillröran påminde om gubbröra men ”on toast”.

Tilda körde en egen macka ”Västkust chips on toast”. Prim tog bara som det är…smörstekt 🙂 Inga bra bilder på huvudrätten men det var fläsk med ugnsbakade rotfrukter och gräddsås med getost nom nom.

Tilda ville gärna hjälpa till med jordgubbstårtan och Johanna tyckte att det var jättekul att göra tårtan med Tilda.

Tilda är van med att hjälpa till i köket men hon är duktig på att prata borta uppgiften men inte här hehe.

Det blev en fet gräddtårta med vaniljkräm och jordgubbar! Klassisk och väldig god.

Mojito! Måste ju träna inför Kuba-resan haha! Killarna fick sköta baren. Måns var bartendern och Johannas man Kim krossade isen 🙂 Det blev klassiska Mojito och med hallon.

När barnen blev trötta så var det dags att pysa hem. Mr.Lizard ödlan tittade fram också under kvällen och undrade vad som pågick då han brukar ha det tyst på kvällarna hehe

Idag vaknade jag faktisk 06:01! Jag var sedan inställd på att vi skulle upp och åka på en spontan utflykt och hinna med skärgårdsbåten kl.10:50. Tror du vi kom iväg? Alla degade med frukost på soffan till kl.11 och sen började jag rensa bland gamla fakturor och tidningar. Vi städade och Måns handlade saker till morotskakan som Tilda ville baka.