Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Mer fågel till julbordet – Reklam

Lästid: 2 min

I detta inlägg förekommer reklam i samarbete med Svensk Fågel 

Vad måste du ha till julbordet?

Jag vet inte om jag gillar julbord så mycket. Det är julskinka, köttbullar, prinskorvar, sill , lax, ägg och potatis. Det är ju i princip nästan likadana mat vid Påsk, Midsommar och Jul, fast jag gillar att man går ifrån normen. Jag växte upp med att vi hade både thaimat och julmat till jul. Nyår så kunde min mamma stå och grilla medan det snöade med en paraply i ena handen och grilltången i den andra haha.

I år ska vi fira jul i Måns mammas stuga i Funäsdalen igen, det var vi förra året också. Med tanken på att mina föräldrar har haft inbrott i huset medan de var i Thailand så har de mycket att fixa och måste jobba så det blir inget besök hos de i jul eller nyår. Det kommer bli ett stop i Mora 1 natt och på lördag åker vi till stugan. Efter julen då ska det bli dop i Mora och Måns som inte alls är så religiös ska bli gudfar till lilla E, Måns systers barn. Så det blir att vi även firar Nyår i Mora innan vi åker hemåt.

När vi firar jul med Måns familj så brukar vi ha hela stuga full men i år är det bara vår familj och Måns föräldrar, Måns syster kommer med sin familj på juldagen. Vi kommer inte ha så mycket till julbordet (men det blir säkert många maträtter som det brukar) men Måns mamma MÅSTE ha tunga, dopp i grytan och grisfötter. Jag äter inte grisfötter som många thai älskar men jag gillar att sältan i gelatinet som grisfötterna ligger i haha! Kycklingfötter gillar asiater och det var säkert 20 år sedan jag åt en sallad med kycklingfötter i.

 

Ät mer fågel i jul!

Vi har inte kyckling eller fågel till själva julbordet men vi brukar faktisk ha en stor kalkon som vi äter på juldagen efter grönkålssoppa. I år hörde jag att vi kanske skulle ha anka istället och anka är också jättegott… umm krispig friterade anka eller duck l’orange!

Kyckling äter vi rätt ofta, varje vecka tror jag och det lättare att få barnen att äta t ex ris med kyckling. Vi köpter oftast en hel kyckling som vi detaljstyckar själv, kycklingvingar, drumsticks, kycklingkorvar och majskyckling är bara lite dyrare men också godare. Det är smaksak men prova majskyckling om du inte har gjort det.

Ibland är det gott med en blodig biff men man ska försöka minska på köttkonsumtionen. Ett bättre alternativ till protein och magert kött är just fågel som kyckling. Ät mer fågel om du inte redan gör det. Jag kollar också efter Gula Pippin och Svensk Fågel när jag köper min kyckling.

Vad är din favorit fågelrätt?

 

/Inlägget innehåller reklam i samarbete med Svensk Fågel men texten är 100% min

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge