Tilda vaknade kl.8 och var rastlös. Hon försökte väcka Prim genom att rulla fram och tillbaka. Tillslut ville hon gå upp och kissa. Det händer inte varje dag att hon ville upp och kissa direkt när hon vaknar. Sedan ville hon ha frukost, macka med smör, ost och skinka. Vatten i hennes nya vattenflaska också.


Det känns ohållbart att försöka smyga Laxido i hennes dricka eller mat. Så jag bestämde mig att prata med henne, dock med vita lögner. Barn vill ju oftast göra som andra barn. Jag passade på när hon frågade om Lucas var frisk. Då berättade jag att Lucas också var hos doktor för att han kunde inte bajsa. Lucas dricker mycket vatten och Lucas får medicin. Tilda ville absolut inte ha medicin men efter att jag berättade lögnen så ville hon också ha medicinen. Hon fick se på paketet och hälla pulvret själv i sin jos. Jag visade också att det var gott att dricka och det tyckte hon med. Hon drack upp allting. Två doser fick hon och 6 tim senare Ingenting hände. Laxido skulle man ta tills bajset blir mjuk och det kan ta flera dagar. Man får öka eller minska dosen och här blir det att vi har fått öka.

Men sen då? Jo, hon ville verkligen inte bajsa. Hon började tjata om blöja med giraff på. Jag köpte tejpblöjor och innan har hon fått ha byxblöjor. Hon vill alltid ha något som inte finns, är slut eller vi har slängt. Hon vill att vi ska köpa, köpa och köpa. Hon vägrade först ha trosa idag. Bajset måste också ut. Vad gör man? Den elaka mamman kommer igen med Klyx. Det är så hon ser mig nu. 

Måns fick hjälpa till och det var inte helt lätt att ge Klyx till en hysterisk 3-åring. Jag gav henne bedövningsalvan först och väntade i 30 min. Från hysterisk liten till glad igen… och då skulle vi sätta igång. Stackars barn. När det var klart så ville hon ha blöjan och gå till sitt rum. Från att hon fick Klyx och 15 min senare fick hon ut lösare bajs än förra gången och klumpen var stor som en Cola burk! Det var alltså stopp i tarmen men inte super illa som sist. Vi vet inte om det är mer propp högre upp i tarmen men nu hann vi åtgärda problemet innan det blev värre. Förra gången var hon ju illamående, kräktes upp allt och fick inte behålla nåt, då blev hon tunnare. 

Det var skönt i alla fall att se att hon inte var utmattad av att bajsa som sist. Den här gången var det rena armagedon i blöjan, det läckte och det var bajs överallt. Som tur var så hade vi städat hennes rum på morgonen och hon stod på en lekmatta av plast. Måns höll vakt bakom dörren och kikade genom nyckelhålet. Han ropade på hjälp.

Jag var inte alls äcklad. Jag ville inte visa mitt barn att hon skulle äckla mig när hon stod där med blöjan full med bajs och hade bajsat ner hela benen. Vi hjälptes åt att torka upp och hon ville sedan sitta på pottan. Så Tilda och jag satt och pratade. Jag målade hennes naglar och vi tände doftljus för att få bort bajslukten.

Inte rolig. Ingen ser fram emot nästa omgång av Klyx och vi får hoppas att hon inte vägrar Laxido  imorn när det gick så bra idag.

(Ursäkta detaljerna ?)