Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Meat free Monday: fried rice med ägg och chilisås

Lästid: 1 min

Ikväll blir det fried rice och det kan man variera mycket som man vill, med eller utan kött, kyckling, skaldjur, korv etc.

Huvudsaken med Stekt ris är att riset bör vara en dag gammal då är det lite hårdare. Jag kokade riset idag och lät det vara “al dente” och tog av plattan. Riset fick ånga av utan lock på spisen.

Jag blev hungrig och kunde inte hålla mig. Måns skulle handla vad som saknas till fried rice jag har tänkt göra ikväll…

(null)

Den här chilisåsen hittade jag på ÖoB. Har köpt en flaska varje gång jag handlar där. Önskar att de kommer till större flaskor för jag missbrukar den. En liten flaska kostar ca 12 kr. Lagom starkt för mig, mycket starkt för er skulle  jag tro. Så tar några droppar och bland i riset efter att du har stekt färdig så att du inte förstör din mat.

Fried rice med ägg och chilisås
Ingredienser
Kokt ris, en tallrik
2 ägg, lätt uppvispad
Gräslök, hackad alt salladslök
1-3 msk chilisås, efter tycke*
Fisksås och/eller ljus sojasås
Rostad vitlöksolja eller annat t ex rapsolja

(*chilisås t ex Sriracha chilisås eller annat som inte är sötsursås)

Hetta upp oljan i stekpannan. I med ägg och rör runt lite, i med det kokta riset och smaksätt direkt med chilisås och fisksås. Woka/blanda runt så att ris, ägg och smakerna blandat. Garnera med hackade gräslök.
Tips! Senare ikväll kommer recept med Khao phad sapoarot –  stektris med ananas. En modern maträtt som jag älskade som barn.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge