loader image

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Matlagningskurser i Container Kitchen!

Yes people, Thaimorsan är i farten igen. Jag tänker att om Göteborgs Posten skrev att jag har matlagningskurser och kör vinprovningar så får jag ju se till att sätta lite krut på det eller hur. Och jag har en god nyhet som jag har redan nämnt på Instagram i fredags om du följer mig. Jag ska ha mina egna matlagningskurser! Det kommer vara i samarbete med Studiefrämjandet och Göteborgs stad där jag får låna kök… ett Container Kitchen projekt.

Container Kitchen?

Har du inte hört talas om Container Kitchen kommer du definitiv få höra mer och mer. Det handlar om att fler entreprenörer kan dela kök och Container Kitchen Gbg är ett nytt sätt att snabbt sätta upp en verksamhet och billigare att driva men framför allt prova på att driva en restaurang.

Ett av mina planer när jag startade egen firma var att man ska kunna anlita mig för matkurser, hyra in min som kock eller kör vinprovningar pararellt med att sälja reklaminlägg i bloggen. Vi kan kalla det för bloggprodukter som jag marknadsför genom min blogg och är kopplad till bloggen. Toppen och detta har jag sugit på i ett år, äntligen lossnade det. Men matlagningskurser i en container kitchen har jag inte drömt om men absolut ett kul projekt som jag vill delta.

Varför inte driva en restaurang?

Jag har en del idéer och ett av de var att driva en restaruang. Det var inte läge att starta en restaurangverksamhet när jag var gravid liksom. Gravidhjärnan kan man nog kalla då många tankar och idéer flöt runt. Det är fortfarande inte aktuellt för det är slitsamt och det krävs mycket kapital. Jag har en annan idé om ett vinbar men det var jobbigt att fajta med Polisen om serveringstillstånd efter några vändor i mailkonversationerna. Så vissa planer är verkligen tidskrävande och krävs planeringar som sagt, ibland måste det kännas rätt, ibland kommer något bra av en slump.

Erfarenhet av att driva en matlagningskurs?

Just detta med matlagningskurser har jag gjort tidigare hos Medborgarskolan. Det var meckigt för en ung student utan körkort och bil Lund, utan köksutbildning eller kunde något om näringslära. Ändå höll jag kurser i två terminer och åkte till Möllan i Malmö varannan vecka och handlade. Vi tillagade sjukt mycket mat och varje gång var det 3 rätter och doggy bag som alla fick med hem. Redan då var jag generös med att dela med mig av mina kunskaper och mat.

Jag hittade gamla wordfiler som jag sparade i mitt mailkonto och det var lite skoj att se hur jag skrev recept då och hur jag planerade allting för varje kurstillfälle och inköp. Det var slitsamt som sagt men kul och nu har jag mycket mer kött på benen så detta kan bara bli hur kul och bra som helst. Yes! Pepp!

Så vad händer nu?

Jo i fredags var jag på mötet med Studiefrämjandet. Min roll här är enbart att driva mina matlagningskurser, på mina vilkor vad gäller datum och kursinnehåll men i deras Container Kitchen. Vi satt och kalkylerade på kursavgiften och mitt pris som jag vill fakturera för jag vill inte inte ta som lön. Jag är ju för sjutton egenföretagare så jag vill kunna göra inköp och skriva av saker hahaha!

Vad händer idag?

Idag har Johanna och jag ett möte där vi ska skriva kontrakt med ett stort hotell i Göteborg där vi ska ha vårt influencer workshopsevent! Så håll utkik efter en SAVE THE DATE om du som läser är en influencer :)To be continued… Ha en fin måndag och lollos dig om du tar påsklov redan!

3 kommentarer om “Matlagningskurser i Container Kitchen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge