Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Måste sluta nattäta!

Lästid: 2 min

Inte jag men Tilda.

Tilda dricker fortfarande välling på natten och vi har kört med Sempers fullkornsvälling från 1 år. Hon slurkar nu hur mycket och fort som helst på kvällen t ex efter badet så brukar hon få välling på soffan, och hon brukar vilja ha välling i sängen när vi alla ligger i sängen och chilla. MEN när hon vill somna så ska hon även ha välling eller “nom” som hon säger.

Det är nog inte nommen utan flaskan hon har behov av. Hon har inte napp och har ingen snuttis. Det är mina armar hon använder som snuttis, ibland drar hon i min arm över sig så att jag skulle hålla om henne. Nu har det varit enstaka nätter som hon inte har fått flaskan. Hon kissar ju jättemycket så det finns inga blöjor som håller och vi får byta mitt i natten.

I natt så vägrade jag ge henne mer “nom” efter att hon hade gjort slut på en flaska innan vi släckte. Då tiggde hon plus att hon låg och vred på sig höger och vänster, låg på mig, rullade runt…ja hon hade svårt att komma till ro. Efter 20 min så snarkade hon. Det var inte något större protest, hon bara låg och viskade “vill ga nom mamma, nom, nom” och log och försökte vara gosig. Och hon har faktisk sovit hela natten i natt utan att har vaknat och ropa efter “vill haaaa nom”.

Tilda , juli 2013

Planen är nu att hon ska sluta nattäta på allvar och hon bör då äta bättre på dan. Hon kan säga “vill ha mat” när hon vill ha det och inte “mellanmål”. Sedan ska hon sluta med flaskan helt, och så tar vi potträningen också på allvar innan nästa bebis kommer. Hon brukar vilja sitta på pottan på morgonen och innan läggdags. Vi tvingar inte henne men brukar fråga hela tiden om hon vill det. I den nya bostaden har vi tvättmaskin så det kommer underlätta mycket med potträningen.
Vore bra att få slut på nattätandet nu i alla fall. Om en vecka flyttar vi och hon ska få eget rum och slut där med samsovning också. Inte vill jag springa mellan rummen och ge henne flaskan.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge