Mash, Bangers & gravy

Lästid: 1 min

Någon Meat Free Monday blev det inte ikväll. Kylrensning fick det vara. Utan att planera slängde jag ihop en potatismos från grunden och en gravy med brynt lök och stekte upp lite lunchkorv, kabanossa och chorizo. 

Det var väl ok? 

Inget konstnärligt men gott var det….säger jag som varken gilla korv och potatis, en mindre portion gick ner. Tilda satt på köksbänken och åt potatismosen direkt ur sleven. 

Recept – gravy med brynt lök 

Spara 5dl potatisvatten. Skiva en gullök fin och bryn de i smör i en stekpanna till de har fått färg. Slå sedan på med potatisvatten och en buljongtärning av kött/kalv/höns/grönsak. Låt sjuda. Red av med majzena. 

Jag saltar inte såsen eftersom korv brukar vara jättesalta enl. mig. 

#blogg100-14

Tags: No tags

Leave a Comment

CommentLuv badge