ReceptTagged , , ,

Mascarponepannkakor

Mascarponepannkakor! Idag blev det Tildas Amerikanska Pannkakor fast med mascarpone och banan! Smeten blev tjock så jag reglerade med mer mjölk och hade ett ägg mer än grundreceptet. Det blev precis så lätt att det gick att klicka i utan problem.

Mascarponepannkakor

Mascarponepannkakor

(10-12 st)

Du behöver:

1-2 ägg
250g Mascarpone (1 burk)
1 dl mjölk
2,5 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
1 nypa salt
50g (3 msk) smör/olja, smält

Tillägg: 1 – 2 bananer, tärnade

Så gör du:

Blanda torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, mascarpone och mjölk. Häll över torrblandningen under omrörning. Smält smör i stekpannan som du ska använda. Tillsätt fett. Låt smeten vila i 10-20 min (om du kan). Klicka i 2-3 klickar. Stek pannkakorna på medellåg värme, 5 av 10 hade jag.

Tycker du att smeten är för tjock, spä ut med lite mjölk. Det går bra med Creme Fraiche också istället för mascarpone men väntar med att tillsätta mjölken om du inte vill ha en lössmet.

Tilda har fixat och stage:at själv inför en bild haha!

Pannkaksmorsan kanske ska jag heta nu. Varje vecka gör jag nygräddade pannkakor på beställning liksom. Det går fort och det blir lagom många.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge