Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Martina Johansson Ketoguiden – bokrelease!

Martina Johansson Ketoguiden – bokrelease!
Lästid: 2 min

Igår var jag tillsammans med några VIP på bokreleasen för Martinas bok som heter Ketoguiden. Boken finns redan på engelska men nu har Martina släppt den på svenska.

https://martinajohansson.se/keto-experiment/

Jag har bläddrat igenom hela boken och det var många enkla recept som fröknäcke, nötmjölk, soppor, grytor och såser.

Jag är mer nyfiken på själva tanken och hur keto-kost ihop med träning kan få en gå ner i vikt. Det är ingen mirakelkur men långsiktig. Dock är jag säker på att jag kommer inte sätta etikett på mig som lchf/keto för jag vill njuta av en portion pasta eller nudlar då och då.

Samma fråga poppade upp i huvudet på mig. Den ställde jag faktisk till Emelie som är PT. Här hemma kör vi redan smör, 40% vispgrädde, kokosgrädde och äskar collagengelé från grisfötter och kycklingbuljong… men jag ska alltså trappa ner på sånt och försöka få kroppen att bränna de fett jag redan har? Weird eller hur?

Jag har lärt känna Martina genom vår workshop som vi hade i tre terminer Johanna och jag. I vår tidigare workshopsgrupp har vi många influencer som håller på med träning och hålla sig till LCHF-kost. Jag uppfattar det som att Keto är den extremare formen av LCHF men keto är tydligen inget nytt eftersom det har funnit eller upptäckt i över 100 år som Martina berättade lite kort om igår på boksläppet.

Måns spelade golf med jobbet och grannen skulle inte komma hem förrän kl.18 så barnen fick följa med och snackade på keto-snacks… jordnötter ? Då var faktisk duktiga som höll ut. Tilda vill sitta på mig som fåtölj och Penny blev bara lite arg när jag flyttade henne.

Vilket teamwork vi hade! Emelie och jag fixade produkter på varsitt håll plus korg som hon letade upp olika butiker till vår keto-basket från gänget. Blommor är fina men jag själv föredrag ätbara saker ?

Emelie

Jag fixade en burk jordnötssmör som jag kom ihåg att Martina älskar och inte kan hålla sig borta ifrån så sambon fick nu gömma burken haha! Evil… ?

I keto-presentkorgen: ekologiska olivolja, kokosolja, jos av citron, 1L kokosgrädde, kokosmjöl (japp mjöl), jordnötssmör, hel hasselnötter, mandlar och kryddor som Himalayasalt, cayennepeppar, gurkmeja, lagerblad och en söt stressboll som ser ut som en halv avokado haha!

Tilda planking på Donken i väntan på Happy Meal. Hon valde kläderna själv också för att följa med på “vuxen kalas”. Penny brydde sig inte så mycket och är inne i en pyjamasperiod igen…

Nyfiken på Martina och hennes blogg samt böcker?

Besök Martinajohansson.se

Kort om Martina Johansson – biohacker

“Jag heter Martina och är en nyfiken nörd som tycker om att förstå hur saker fungerar och hänger ihop. Jag är utbildad till Civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, och har två masters: en i medicinsk bioteknik och en i biofysik (bioengineering).

Om Martinas Blogg

“En personlig blogg med personliga reflektioner om ketogen kost, förebyggande hälsa och livsstilsdesign. Jag arbetar inte som PT, kostrådgivare eller någon form av vårdpersonal. Jag ger inga medicinska råd överhuvudtaget men uppskattar och uppmuntrar livliga diskussioner om biohacking, self-help och livsstilsoptimering. Du läser och tillämpar allting på den här bloggen på egen risk och under eget ansvar.”

Bilder: mina egna och Johannas

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Martina Johansson Ketoguiden – bokrelease!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge