Måns pad krapao gai

Lästid: 2 min

Måns brasade en pad krapao gai (het kyckling wok med holy basilika) igår för första gången. Enl. Måns så var det inte så svårt…nej, det är inte svårt…busenkelt MEN det saknades en del grejer och många fel. Sedan var han inte supernöjd med resultatet själv…kanske för “preggo mat-nazi” var framme och pikade.

Resultatet blev ju bra och ätbar, dock lite brända vitlöks bitar… De friterade äggen var goda för där fick jag ju rycka in höhö ?


Vi kan leka “finn 5 fel” här…

  1. Han styckade en hel kyckling med fel kniv och typ kommenterade att det var fel på knivet…och vi har typ 20 knivar.
  2. Han hade 5 vitlöksklyftor och varje klyftor var typ stora som en 5-krona mynt(!) och det hade räckt gott och väl med EN klyfta.
  3. Han mortlade i alla fall chili och vitlök men det var som sagt merparten av vitlök och inte så het då det var spanskpeppar
  4. Han ville ha ljus- och mörksoja med argument “för att man SKA ha de” oj oj…vem är MAN här??? Aldrig haft Kikoman eller Kinesisk soja som gör att allting bli svart så nej! Han fick köra på THAI Maggi ljussoja, mushroom soja och fisksås…och där fick han krydda själv utan mig som pikade höhö
  5. Han ville ha friterade ägg som vi brukar ha till stekris och sådana rätter med ris. Han har tittat på Mark Wien på Youtube, en halvthai kille som reste runt i Thailand och provade thaimat överallt. Felet här då…att fritera. Ok Måns är rädd för att fritera. Förstår att många är rädda när oljan stänker på en. Vågar man inte så ska man inte heller, eller så får man lära sig förbered och hantera saker på rätt sätt. Jag blir bara irriterad varje gång jag ser att värmen är på det högsta, stekpannan ryker och så slänger man på grejer och det är klart oljan stänker tillbaka. Jodå, jag har många ärr pga av att jag har bränt mig men det hör till yrket…

Och enl. Måns själv så var han inte så möjd med att kycklingen var torr…ja med de kuber som han körde. Denna rätt är godast med färs..kycklingfärs eller nötfärs. Det saknades även kaffir-limeblad och en jädla massa chili!

Tags: No tags

Leave a Comment

CommentLuv badge