Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Måns pad krapao gai

Lästid: 2 min

Måns brasade en pad krapao gai (het kyckling wok med holy basilika) igår för första gången. Enl. Måns så var det inte så svårt…nej, det är inte svårt…busenkelt MEN det saknades en del grejer och många fel. Sedan var han inte supernöjd med resultatet själv…kanske för “preggo mat-nazi” var framme och pikade.

Resultatet blev ju bra och ätbar, dock lite brända vitlöks bitar… De friterade äggen var goda för där fick jag ju rycka in höhö ?


Vi kan leka “finn 5 fel” här…

 1. Han styckade en hel kyckling med fel kniv och typ kommenterade att det var fel på knivet…och vi har typ 20 knivar.
 2. Han hade 5 vitlöksklyftor och varje klyftor var typ stora som en 5-krona mynt(!) och det hade räckt gott och väl med EN klyfta.
 3. Han mortlade i alla fall chili och vitlök men det var som sagt merparten av vitlök och inte så het då det var spanskpeppar
 4. Han ville ha ljus- och mörksoja med argument “för att man SKA ha de” oj oj…vem är MAN här??? Aldrig haft Kikoman eller Kinesisk soja som gör att allting bli svart så nej! Han fick köra på THAI Maggi ljussoja, mushroom soja och fisksås…och där fick han krydda själv utan mig som pikade höhö
 5. Han ville ha friterade ägg som vi brukar ha till stekris och sådana rätter med ris. Han har tittat på Mark Wien på Youtube, en halvthai kille som reste runt i Thailand och provade thaimat överallt. Felet här då…att fritera. Ok Måns är rädd för att fritera. Förstår att många är rädda när oljan stänker på en. Vågar man inte så ska man inte heller, eller så får man lära sig förbered och hantera saker på rätt sätt. Jag blir bara irriterad varje gång jag ser att värmen är på det högsta, stekpannan ryker och så slänger man på grejer och det är klart oljan stänker tillbaka. Jodå, jag har många ärr pga av att jag har bränt mig men det hör till yrket…

Och enl. Måns själv så var han inte så möjd med att kycklingen var torr…ja med de kuber som han körde. Denna rätt är godast med färs..kycklingfärs eller nötfärs. Det saknades även kaffir-limeblad och en jädla massa chili!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge