Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Mannagrynplättar med yoghurt och banan

Lästid: 1 min

Här kommer ännu ett recept på plättar. Kolla in idag så hinner du fixa till utflykten i helgen 🙂

Imorse experimenterade jag fram plättar med mannagryn som jag har hört att det skulle vara supergoda! Jag använde mig av “Tildas Amerikanska pannkakor” men fick reglera med 1/2 dl mer yoghurt bara.

Mannagrynsgröten gjorde jag enl. anvisningen på paketet dvs 2 dl och 2 msk mannagryn.

Plättarna håller formen flera timmar senare och de är lite krämiga. Jättegoda 🙂

Kan snart döpa om mig till “Pannkakasmorsan” istället för Thaimorsan, för så mycket pannkakor har jag inte stekt innan jag fick barn haha!

Mannagrynplättar med yoghurt och banan
(8-12 plättar)

2 dl mjölk
2 msk mannagryn
1 ägg
1 dl Valio Yoghurt, vanilj (valfri yoghurt såklart)
2,5 dl vetemjöl/vete.special/Manitoba cream
1 msk bakpulver
50 g / 3 msk smör alt. fett
2 bananer, tärnade
(1/2 krm vinsyra alt 1 tsk/klyfta saft av citron)

Så gör du: Gör mannagryngröt i kastrull eller i micro. Vispa ihop mjölken med mannagryn,värm  under omrörning. Tillsätt smör/fett. Låt svalna något och blanda i resten av ingredienserna. Låt smeten vila i 10-30 min.

Vid stekning: tillsätt en liten klick fett i stekpannan sedan behövs det inte mer då fett finns redan i smeten. Stek plättarna på medelvärme. Om lock finns, sätt på lock. Stek i 2 min på varje sida eller tills de är gyllenbruna.

Tips! Provsteka en klick, om du tycker det är för tjockt spä ut det med mjölk/yoghurt.

Det går ju att göra laktosfria plättar om du byter ut mjölk i mannagryngröt och yoghurt mot kokosmjölk. Gott med blåbär och banan i och till. 

Mina plättar var typ 1 cm tjocka och stora.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge