Recept

Mannagrynplättar med yoghurt och banan

Här kommer ännu ett recept på plättar. Kolla in idag så hinner du fixa till utflykten i helgen 🙂

Imorse experimenterade jag fram plättar med mannagryn som jag har hört att det skulle vara supergoda! Jag använde mig av “Tildas Amerikanska pannkakor” men fick reglera med 1/2 dl mer yoghurt bara.

Mannagrynsgröten gjorde jag enl. anvisningen på paketet dvs 2 dl och 2 msk mannagryn.

Plättarna håller formen flera timmar senare och de är lite krämiga. Jättegoda 🙂

Kan snart döpa om mig till “Pannkakasmorsan” istället för Thaimorsan, för så mycket pannkakor har jag inte stekt innan jag fick barn haha!

Mannagrynplättar med yoghurt och banan
(8-12 plättar)

2 dl mjölk
2 msk mannagryn
1 ägg
1 dl Valio Yoghurt, vanilj (valfri yoghurt såklart)
2,5 dl vetemjöl/vete.special/Manitoba cream
1 msk bakpulver
50 g / 3 msk smör alt. fett
2 bananer, tärnade
(1/2 krm vinsyra alt 1 tsk/klyfta saft av citron)

Så gör du: Gör mannagryngröt i kastrull eller i micro. Vispa ihop mjölken med mannagryn,värm  under omrörning. Tillsätt smör/fett. Låt svalna något och blanda i resten av ingredienserna. Låt smeten vila i 10-30 min.

Vid stekning: tillsätt en liten klick fett i stekpannan sedan behövs det inte mer då fett finns redan i smeten. Stek plättarna på medelvärme. Om lock finns, sätt på lock. Stek i 2 min på varje sida eller tills de är gyllenbruna.

Tips! Provsteka en klick, om du tycker det är för tjockt spä ut det med mjölk/yoghurt.

Det går ju att göra laktosfria plättar om du byter ut mjölk i mannagryngröt och yoghurt mot kokosmjölk. Gott med blåbär och banan i och till. 

Mina plättar var typ 1 cm tjocka och stora.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge