Idag är Tilda hemma från förskolan. Hon är snorig och det pågår en magsjuka där. Yeay.

En nackdel med att jobba hemifrån är att JAG sällan kan jobba till 100% med mitt då det är alltid några störande moment. Hemmet är stökigt och det ser ut som att vi lever i misär dagligen för hur många gånger jag än plockar efter alla så slutar det oftast att det blir högar efter högar här och där, och sedan ska ALLTID någon äta.

Jag känner att jag är så trött och off-track. Trött på att det är inte bara mina saker som jag ska hålla reda på. Så är det, familjelivet med två barn som måste bara vara supermammiga och hur mycket vi än bråkar så kan de inte sova utan mig. Måns har fått sova själv i den stora sängen flera gånger nu. Prim vill sova i Tildas säng som går att göra till 160 cm säng, så jag och barnen har sovit i Tildas rum. Jag i mitten men träplankor i ryggen. Vad gör man inte för ungarna…

 

Sedan är det rätt mycket bråk nu ja från Tildas håll… 4-5 års trotset som gör oss föräldrar tokiga. Luften går ur en. Hon har så många önskningar, gnäll, krav och utpressningar. Hon får full uppmärksamhet och vi försöker hitta på saker men det räcker inte. Hon får tråkig.

Vi har sagt att man måste lära sig ha tråkig ibland också för allting kan inte ordnas eller hända bums. Hon testar vår tålamod och gränser ja. Men vi överlever väl Julen då vi ska spendera i fjällen.

Får se om jag får iväg två beställningar inatt… jag jobbar natt också men det undrade Tilda varför jag gör och tittar på tråkiga saker i datorn. Hon vill jobba med dator och hemma som mamma.

Jag sa att hon kan bli vad hon vill men hon ska se världen och göra det med Prim ?