Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Mammas kokos-krabbor!

Lästid: 1 min

Nom nom… Idag åt Måns och jag min mammas krabbor i kokosmjölk med örter! Himmelskt gott. Frågade Måns vad han tyckte men han visste inte hur han skulle svara men han sade, att han har inte ätit så mycket krabbor och har därför ingen speciell referens. Här i Sverige så kommer ju “färska” krabbor förkokta i salt. Det är sällan jag ser att en fiskhandlare tar in riktig färska levande krabbor. I Thailand har vi många sorter krabbor och vi äter de olika sätt beror på vad det är för krabbor. I alla fall, mamma köpte de förkokta krabbor och tillagade dem. Funkade bra och krabborna var saftiga och goda! Vi åt de som en gryta men min mamma tyckte att vi skulle äta med ris(!). Jepp ris som tillbehör man nu är vi inte i Thailand, eller hur 😛 Skulle dessutom bli proppmätt på ris eftersom ris sväller i kokosmjölk…

Mammas krabbor i kokosmjölk och örter!

krabbor

Recept? Kokosmjölk + “gaeng-lieng” kryddmix men utan krossade räkor/torkade räkor…

Jag har ALDRIG tillagat krabbor själv så som min mamma gör det, som nu i kokosmjölk eller i curry. Annars kan man får det i Thailand som vilken thai-maträtt som helst. Jag har bara ångkokat de och dippat i chili-koriandersås och det är himmelskt gott med!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge