Nom nom… Idag åt Måns och jag min mammas krabbor i kokosmjölk med örter! Himmelskt gott. Frågade Måns vad han tyckte men han visste inte hur han skulle svara men han sade, att han har inte ätit så mycket krabbor och har därför ingen speciell referens. Här i Sverige så kommer ju ”färska” krabbor förkokta i salt. Det är sällan jag ser att en fiskhandlare tar in riktig färska levande krabbor. I Thailand har vi många sorter krabbor och vi äter de olika sätt beror på vad det är för krabbor. I alla fall, mamma köpte de förkokta krabbor och tillagade dem. Funkade bra och krabborna var saftiga och goda! Vi åt de som en gryta men min mamma tyckte att vi skulle äta med ris(!). Jepp ris som tillbehör man nu är vi inte i Thailand, eller hur 😛 Skulle dessutom bli proppmätt på ris eftersom ris sväller i kokosmjölk…

Mammas krabbor i kokosmjölk och örter!

krabbor

Recept? Kokosmjölk + ”gaeng-lieng” kryddmix men utan krossade räkor/torkade räkor… Det kanske säger dig just nu ingeting men jag får i så fall återkomma med ett riktig recept.

Jag har ALDRIG tillagat krabbor så som min mamma, som nu i kokosmjölk eller i curry. Jag har bara ångkokat de och dippat i seafoodsås och det är himmelskt gott med!

Namjim Seafood chilisås

Uppdaterad: Recept på seafoodsås HÄR!