Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

”Mamma, hur fick du ut mig från din mage?”

Lästid: 2 min

Ooooj ja så många frågor Tilda hade ikväll och den här lilla tösen har förklaringar för allt.

I huvudet på 4 åringen

Tilda blir 5 år om tre månader och gillar att titta på SVT “Astrid ska bli storasyster“. Astrid i filmerna är 5 år. Tilda har tittat på de fyra avsnitten många gånger och nya frågor och minnen poppade upp varje gång.

Och så kom det den frågan om hur hon kom ut från min mage! Hon menade allvar också och ville verkligen veta. Hmm… ska jag vara ärlig eller vad tänkte jag.

Vi har länge kallat snippan för “framrumpa” då hon tyckte det var så skoj fast jag har försökt säga om snippa och snoppen, men allt där i det området är rumpa för henne… och pappas har hon kallat “kill-rumpa“!

(En uppdatering 17/12: Om någon skulle störa sig på oss, om varför vi ger våra barn “fel info”… så tror vi att de är smarta nog att de kommer lära sig de rätta benämningar och om kroppen med tiden. Vi tror inte att de kommer att gå runt och säga “framrumpa” och “killrumpa” när de blir vuxen. Till dess får de vara barn och använda sin fantasi och ha lite skoj.

Visst kan vi visa den sången med dansande snippa och snoppen också… men om vi ska vara så ärliga så är det väl inte heller korrekt eller?)

Jag berättade: ibland får man skära magen för att få ut bebisen MEN du kom ut från ett ställe mellan där man kissar och bajsar.

Tilda: hmm… (stirrade och tänkte en stund)… men då skär man på bebisen…?! (hon frågade inte mer om det “stället”, annars kanske behövde jag rita upp det ?)

Jag: nej doktorn är duktig så det går fort att få ut bebisen.

Tilda: Tog det långt tid att få ut mig? Gjorde det ont? Hur ont?

(Jag: Oookey…. ?)

Jag: Nää det gick fort. Det gjorde ont en stund men alla mammor får ont.

Tilda: Fick pappa köra bil fort till sjukhuset?

Jag: Japp. Han var rädd att du skulle ploppa ut i bilen.

Tilda: Astrid fick träffa lillebror allra allra första gången på sjukhuset. Jag fick träffa Penny allra allra första gången när ni kom hem med henne och farmor farfar var här då.

Jag: Ja Penny satt i babyskyddet då och vi kom hem dagen efter Penny föddes. Det var på din födelsedag och du fyllde 3 år!

Vad tyckte du om Penny då när du såg henne första gången?

Tilda sken upp och log: Hon var jättegullig! Pytteliten!

Har du också fått dessa frågor? Hur svarade du? Hur gammal var ditt barn?

LÄS MER:Tildas bebis och Syskonkärlek

Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer om “”Mamma, hur fick du ut mig från din mage?”

 1. Min dotter blir 5 i februari och hon vet att hon har en snippa och en rumpa, varför skulle man säga att allt det är en rumpa? Och kisset kommer ju såklart inte från samma ställe som bebisen. Jag har iaf berättat att hon och hennes syster kom ut från min snippa. Så som det äer

  1. Det är bara att PAPPAN kunde inte förklara när Tilda var 2-3 år och så har hon hållit på. Jag har försökt säga att där framme är inte rumpa. Jag ränker att det får komma så här när hon är intresserad och frågar.

  2. Nej det finns ingen anledning att ”ljuga” när T är snart 5 år. Jag har ”rättat till” henne många gånger och tänker att hon kommer förstå detta så småningom. Inte tror jag att hon kommer tror att det heter ”framrunpa” eller nåt när hon blir vuxen… ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge