Majstortilla

Lästid: 2 min

M har blivit lite av en expert på att göra färska tortilla och igår blev det äkta majstortilla som vi också slängde på grillpannan innan fisken till Fisktacos.

Majstortilla är det lite meck med dem. De är skörare än vetetortilla men mycket godare om man gör de rätt. För lite vatten så blir de för torr i pannan och går de sönder. Sedan behövs det en tortillapress för att få de perfekta runda och tunna. Självklart har vi en sådan som jag köpte på Extremer Food i stan 😛

image

Färska majstortilla bör ätas ja…pinnfärska. Lägg de under duk efter att du har kört i en torr stekpanna eller grill. Äter man inte upp allt så kan man dela de å fritera som nachos.

Recept, kolla på förpackningen.
Det räcker bra med bara Majsmjöl (t ex Masa Harisa eller finare), vatten och salt.äger man ingen tortillapress så tar en skärbräda och lägg nåt tung på. Du behöver en tortillavärmare men det räcker med en kökhandduk.

image

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge