Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Majstortilla

Lästid: 1 min

M har blivit lite av en expert på att göra färska tortilla och igår blev det äkta majstortilla som vi också slängde på grillpannan innan fisken till Fisktacos.

Majstortilla är det lite meck med dem. De är skörare än vetetortilla men mycket godare om man gör de rätt. För lite vatten så blir de för torr i pannan och går de sönder. Sedan behövs det en tortillapress för att få de perfekta runda och tunna. Självklart har vi en sådan som jag köpte på Extremer Food i stan 😛

image

Färska majstortilla bör ätas ja…pinnfärska. Lägg de under duk efter att du har kört i en torr stekpanna eller grill. Äter man inte upp allt så kan man dela de å fritera som nachos.

Recept, kolla på förpackningen.
Det räcker bra med bara Majsmjöl (t ex Masa Harisa eller finare), vatten och salt.äger man ingen tortillapress så tar en skärbräda och lägg nåt tung på. Du behöver en tortillavärmare men det räcker med en kökhandduk.

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge