Nån i sällskapet måste bli magsjuk förr eller senare när man åker på utlandssemester och det var Penny som drabbade den här gången. 

Natten mot fredag började Penny kräka i sömnen så från kl.1 till kl.5 kräkte hon typ 2 gånger i timmen eller så fort hon vände på sig. Stackarn var väl illamående men hon vaknade inte eller gnällde inte utan bara sov vidare. Den här morsan som hade precis somnat blev vaken och förblev vaken nästan hela tiden. Då låg jag och bloggade förra inlägget istället och så fort jag höll på att somna, lade ifrån mig mobilen eller släckte lampan då kom det en spya. Det blev upp och torka och fixade med handduken, vände på lakan och påslakan för att använda de renare delar. Det blev i alla fall minimalt armageddon i sängen.

Sedan blev hela min dag att vakta Penny. Hon var hängig men kontaktbar och hade ingen aptit. Hon sade att hon hade ont i magen (såklart efter alla spya och hulkandet då och då). När hon piggnade till lite så ville hon äta lite isglass men det blev att lägga sig igen istället. Sedan såg hon mig äta en clementin och då ville hon också ha. De kräkte hon upp 10min senare.

Jag gick och åt frukost, lunch och middag själv. Det var lite weird men ändå ok att sitta i ”adult area” utan massa barn omkring sig. Mobilen höll mig sällskap i 20 min.

Tilda och Måns umgicks hela dagen. De var vid poolen, åt och sen blev det bus… De var nere vid stranden och Tilda tyckte väl det var en bra idé att bada med kläderna på och rullade runt i den svarta vulkaniska sandstranden. När de kom tillbaka såg det ut som hon hade ramlat ner i en brunn eller nåt. Måns filmade det hela…

På kvällen blev Penny lite bättre då hon slutade att hulka men hon kändes lite varm.

Jag köpte med ett paket kylande gel mot feber från Thailand som man kunde lägga i kylen och sedan klistra fast på pannan. Den sov hon med hela natten. På morgonen när ho vaknade så ville hon ligga på det kalla golvet framför soffan och hon var lite varmare. Då fick hon en Alvedon för barn som smälte i munnen. Det står att man skall lösa upp i en sked men det skulle inte gå med Penny så den fick hon hela och tuggade ihop med multivitamin hon brukar få. Båda smakar apelsin.

Läkarbesök

Efter många om och men så letade jag upp doktorskliniken på hotellet. Det kostade 100eur fastpris för att besöka och få läkarintyg. Penny fick träffa läkaren och en medhjälpare som kan svenska. Vi berättade om magsjuka och efter att läkaren kände på Pennys mage och kollade i munnen mm. så fick Måns och Tilda åka till grannby för att köpa vätskeersättning, lactobacillus droppar och magmedicin.

Innan vi besökte läkaren ringde Måns vår försäkringsbolag men så fort han sa att han hade ett barn som var sjuk utomlands blev han kopplad till SOS International. Andra gången han blev kopplad så berättade han ändå och frågade vad som gällde. Det blev en anmälan om sjukdomen via telefon. Så vi skulle spara alla kvitton och skicka in. Självrisken är 1500kr och vi vet inte hur mycket vi får i ersättning för förlorade dagar.

Det blåa kortet

Vi har helt ärligt aldrig ansökt om någon ersättning så får se om det blir plus minus noll för med taxi och medicinerna gick allt på ca 140eur. Det var flera som skrev till mig om Det blåa EU kortet. Vi har inte dem och läste att även man inte hade så har man samma rättigheter för sjukvård inom EU… MEN det gäller inte för privatvård sol denna var på kliniken på hotellet.

Idag ska vi tillbaka till kliniken för att få läkarintyget. Penny mådde bättre igår men det var inte lätt att få i henne medicinerna. Nu på morgonen hostade hon och sade igen att hon hade ont i magen och hade kräkreflex men det kom inget. Hoppas det inte blir värre då vi flyger hem imorn.