Mac n Cheese med Massaman curry

Lästid: 3 min

Låter det wierd? Det ÄR inte så konstigt, bara byta ut mjölk mot t ex kokosmjölk, mandelmjölk eller annat mjölk och sedan tillsätt en fet klick Massaman curry. Vi har en burk Massaman curry som har mycket mild chilismak och det är inga problem för Tilda att äta. Äkta thaiunge som tål lite heta smaker 🙂

 

Thaimorsans Mac n cheese med Massaman curry (+ skinka och broccoli)

Du behöver…(För 4-8 pers, om inte mer… 🙂

500g pasta t ex Penne, Fusilli, skruvar…som du vill
Kokt/rökt skinka, upp till dig hur mycket
1 bukett broccoli
1 gullök
1-2 msk massaman curry
persilja, finhacka
Smör
Rapsolja

Bechamel/vitsås:
50g smör
3 msk vetemjöl
1 burk/tetra kokosmjölk
1 påse riven ost t ex Tex Mex, Gouda…
extra vätska t ex vatten eller mjölk
S&P

Panko smulor:
2 näve Japanska Panko
50g smör
1 näve riven ost

Har du inte Panko? Det går också bra med ströbröd. Jag hade i lite ost i smulblandningen men det är ok om du har glömt att spara lite till detta moment 😛


Mise en place…preppat å klart…


Koka pastan enl. förpackningen men behåller gärna de lite al dente eftersom pastan kommer dränkas i sås och suger åt sig en del vätska. Jag blandade olika pastasorter då vi hade lite av varje sort kvar.

  
Hetta upp en skvett olja i stekpannan och lägg en klick smör, fräs lök och sedan skinka å broccoli. Här kan du välja att fräsa currypaste i smöroljan eller ta det efteråt om du är rädd för att bränna currypasten… 

Bechamel: smäll smör, fräs vetemjöl och rör med vispen så att det inte bränner fast. I med lite kokosmjölk, lite i taget och vispa runt tills det blir en tjocksås. Avsluta med ost, om du vill…eller tillsätt osten senare i nästa steg…


Häll i bechamelsåsen och toppa med ost, blanda väl med pasta. Efter att du har blandat såsen, osten och pastan så kan du ha i mer vätska om rätten verkar torr eller tjock.



Gör panko crumbs!
Det blir godare och knaprigare “topping”. Blanda ihop panka med smör och ost. Kör med händerna, det tar inte många minuter… Vill du spice:a till det så kan du ha i lite finhackade persilja i smulblandningen. Detta kom jag på senare hehe…därför är mina smulor utan persilja.

Sätt  ugnen på varmluft och 225 grader. Gör “Mac n cheese låda” eller fördela de i små portioner i cocotte formar eller annat värmetålig, som du vill. Kör i mitten av ugnen i 10 min eller till du ser att smulorna är gyllenbruna.



Serveras med chili hot sauce och syrlig sallad för att balansera det krämiga rätten 🙂

Kommentera gärna om du undrar något. Jag kan ha missat nåt. Happy Friday!

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge