[Inlägget innehåller länkar till några sponsorer till vårt event.]

Varning för ett långt inlägg som hamnade lite efter trots att jag har skrivit den redan dagen efter eventet men inte hunnit fixa med bilderna. Jag vill alltid göra ett bra inlägg som oftast blir omfattnade men jag hoppas i alla fall att du vill läsa 🙂

9 juni på Clarion hotel Post – Hur var workshop-eventet?

Detta är mitt tredje bloggevent jag har gjort och detta är den största och rätt så omfattande. Det bara växte under tiden med aktiviteter och sponsorer vilket var superkul att många företag ville vara med.

Jag har också bara hört positiva saker precis som Johanna skrev i sin blogg med reflektioner kring eventet, att vi var proffsiga och välorganiserade men den biten med att vara välorganiserad ger jag stor eloge till Johanna. Allt flöt på mycket bra även Johanna var stressad då hon hade alla goodie bags hemma hos sig som fraktades till hotellet och sedan fixade med sin del av föreläsning och roddade workshoppen. Jag samordnade mest sponsorer och kontakterna där. Så det här med event… man är aldrig klar förrän eventet är slut och för det finns alltid något att samordna och fixa under eventets gång och skall se till att det klaffar samma dag. Sedan kommer det efter arbetet också.

24h retreat workshop & event

Vi planerade 4 timmars workshop i Clarion hotel Post finaste mötetsrum med styrelsesittning och det fanns två stora soffgrupper i rummet. Under planeringstiden halverades det till 2 timmar sittande workshop. Vi är superglada att alla i vår workshop-gäng utom Desirèe som jobbade i USA. Flera av deltagarna tyckte att workshopen var en eye-opener och ville ha mer.

Vi fick flera sponsorer och Clarion Hotel Post var vår huvudsponsor lika så med Skönhetsfabriken som finns i hotellet ville också vara med. Vi fick en timme med relax i den uppvärmda poolen som var abonnerad för oss plus Prosecco och 30min presentkort för ansiktsbehandling alt. massage! Några deltagare som inte bor i Göteborg såg jag till att de fick tider samma dag att för att använda presentkortet. De som tog massage lovprisade massörerna så det kommer jag också välja. Vi tog hand om deltagarna som vi lovade…24h retreat.

dermyumbrella.se/2018/june/influencer-workshop-pa-clarion-post-2.html”> Bild: Emelie – @Undermyumbrella

[/caption]

Hitta din röst online & skapa evergreen content

Martina Johansson föreläste om hur man hittar sin röst online men framför allt att få läsarna att känna sig delaktiga i det de läser. En bra storytelling är grejen och jag försöker bli bättre. Det handlar inte om att mina texter har blivit längre och längre på Instagram men jag känner själv att oftast när jag går in och ser en fin bild men jag saknar en text, en beskrivande text som kompletterar bilden och tankar. Det ger mig en känsla av hur personen tänker eller upplever.

Johanna och Martina var superbra på föreläsningen och med övningarna.

Tidkänsligt Evergreen & Instagram algoritm

Johanna drev sin del av workshoppen med övningar och utmanade oss att tänka kreativ samt hur vi kan skapa evergreen innehåll. Evergreen menas innehåll som kan fortfarande vara aktuellt i framtiden och det jag kom och tänka på direkt var…recept. Jag lovar att det blev en AHA-upplevelse för många i rummet och många WOW. Aldrig mer idétorka haha! Sedan var det om Instagram och hur man kan växa genom att skapa och posta innehållet vid rätt tillfälle.

Skapa innehåll som du gillar och inte vad du tror dina följare eller läsare ska gilla!

Och Instagram. Ämnet om att köpa följa är het och alla vi på workshoppen vet och vi rekommenderar ingen att köpa eller anlita influencer som köper följare. Den som gör det är bara dum, dels för sitt eget varumärke/företag och dels för att följarna man har köp är bara en dödlast för ens konto. Visst är höga antal följare attraktivare men helt ärligt så ljuger inte siffror som Johanna säger… Förstår att trycket blir för mycket för vissa när varje gång man posta ett inlägg så tappar man följare. Vad kom vi fram till? Det bästa är att vara äkta och skapa innehåll som du gillar och inte vad du tror dina följare eller läsare ska gilla.

c=”https://thaimorsan.se/wp-content/uploads/2018/06/Jessica-Karlsson-bilder.jpg” alt=”” width=”750″ height=”600″ /> Bilder: Jessica Karlsson – Oh Honey Photography[/caption]

Bonny Weekly kom och fikade med oss och pratade om sitt företag och k-beauty, det heta just nu i Sverige inom skönhet och sheet masker. Det var mycket go´ fika, skratt och nu vet vi massor om sniglar och snigelslem 🙂 BonnyWeekly är prenumerationstjänst och man får hem ansiktsmasker som är fanktisk anpassade efter säsong! BonnyBonny är samma företag men där kan man hitta andra spännande k-beauty produkter.

(Bilder: Jessica Karlsson, bild i mitten Fnulans)

Yvonne”Linner” på Woki

”Linner” på Woki

Efter relaxen i Skönhetsfabriken samlade vi ihop de som ville med och äta. Så hungriga var vi för middag skulle vara kl.20:30. Så vi gick till Woki på Brunnsparken och alla fick ett presentkort för en medium måltid. Det var nytt för många men på Woki väljer man en bas + en/två/tre olika rätter till olika priser. Alla kunde hitta något att äta på Woki. Den 5 juli öppnar Woki i Malmö!

Jag testade deras thai panaeng curry som var het och lite för salt, tror de hade för mycket rödcurry som redan innehåller salt och saltade på mera. Men Kimchiräkor var kanon och het.

Tre-rätters middag i världsklass

När alla var mätta var det fri tid och några valde att spendera den på hotellet takpool eller åkte till Andralång då det var fest. Vi mötes upp för middagen på restaruang NORDA med Marcus Samuelsson i front. Vi var bokade för två-rätter middag som ändrades till tre-rätters. Johanna är ju en sucker för dessert så hon fick extra rätt haha.

Johanna gjorde en så fin meny 🙂

The concept & Emelie on fire

Sara Glavin ordnade så att hela tjej-entouraget blev listade på den nya restaurangen & nattklubben The Concept, som ligger i den gamla Gamle Port. Hit ska man om man våga uppleva något extra över middagen. Konceptet är sharing-dinner och man vet inte i förväg vad som kommer att serveras. Olika tema, spex och överaskningar. Vem vet vilka kändis då råkar sitta bredvid under en middag! Men…nattklubben var mer som vilken nattklubb som helst men har man en inställning som Emelie som älskar att dansa så kan man köra järnet ensam på dansgolvet också. Superkul att se att vissa kan släppa loss.

Det var även många möhippor och svensexor på stan….

Trötta som vi var så pallade vi tillbaka till Clarion Post och gick till hotellets nattklubb Bon Bon. Vissa hade dragit sig tillbaka efter den utsökta middagen och jag tyckte att jag var lagom. Men en av oss kom hem till hotellet precis innan frukosten haha. Vissa körde verkligen all-in.

Gillar min ingefära-shot…varför slösa med disk och hällde upp typ 3-4 shots på en gång…. Martina och jag hehe!

Tror att jag stoppar här för inlägget kan bli hur långt som helst 🙂 Det kommer att komma ett inlägg om alla fina goodies som vi har lyckats ordna i ett separat blogginlägg. Vill du se vilka deltagare och sponsorer som var med så kika gärna in på @influencerworkshop_gbg, Du kanske hittar nya produkter som du inte har upptäckt innan.