Sedan fredags eftermiddag har Måns varit borta på en svensexa i Mora. Han är nu på väg hem. Barnen och jag är kvar hos mina föräldrar. Lugn helg med två barn här men inte lika lugn för Thailand då det har skett explosioner i flera turistorter som på en bargata i Hua Hin och på walking street Bangla road i Phuket och i Trang plus en marknad i Khao Lak där min lillebror bor och jobbar. Suck. Ta hand om er därute, man vet aldrig nuförtiden när det händer massa skit i världe. 

Jag och barnen har varit själva och hängt på lekplatser tre dagar i rad, utan större bråk med Tilda. Idag var vi på Hågelbypark och Tilda har promenerat hela 2 km utan protest men hon fick åka Prims vagn hem. Superbra att vi har valt en vagn som är ergonomisk och kan göras om liggkorg till sitt-position. Prim fick sitta i bärselen. Jag har dock inte riktig vågat ta med båda barnen själva och åka t ex pendeltåg in till stan.

 

image


Tilda ville aldrig gå hem (om hon inte har gjort sig illa eller blivit ledsen eller sur på annat barn. Hon tror att lekparken eller t ex just den rutschkanan är hennes och blir sur när nån annan tränger sig före. Nu tre dagar i rad har det inte varit några tjafs med att få med henne hem. Jag har förvarnat henne att snart var det dags att gå hem eller vidare och hon har kontrat med att visa upp alla tio fingrar. Så många gånger ville hon alltså åka rutschkanan innan vi gå. Det funkade i två dagar. Idag körde hon med ”jag vill åka så här många många många gånger” och visade tio fingrar. Hon ville alltså åka oändlig många gånger haha. Hon är smart ja.

Som ni ser så har vi haft en ganska lugn helg barnen och jag…och frossat i Kärleksmums 🙂