Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Lördag

Lästid: 2 min

 

Igår kom vi inte ut förrän vid 14-tiden för vi pysslade lite å jagade en mini-thaiboxare. Måns ville klippa sig så vi åkte ner till stan en runda. Jag brukar klippa honom men skulle jag göra det nu så måste vänta tills Tilda har somnat för hon är överallt. Vi hittade en frisör som inte hade många i kö å under tiden gick jag runt lite på Lagerhaus å letade efter de ultimata kickass skålar till mina nudelsoppor haha… Hittade annat istället som t ex vinglas som skulle passa till mina vinprovningar. De Ikea vinglasen som vi hade 12 pack av har halveras med åren efter olika festligheter… Självklart vill jag ha fina dyrbara vinglas från Orrefors eller liknande men det får vänta tills småbarnsåren är förbi skulle jag tro.

När Måns var klar med klippningen gick vi och tittade på olika butiker som hade köksassitenter. Vi gick in till Cervera, ut till Kök etc., NK å RoyalDesign. Alla hade Kitchen Aid så vi kände på de lite. NK hade Ankarsrum också å de verkade lite rubustare å för seriösa bagare. Det var även svårt att välja färg för det fanns så många. Nej, vi skulle inte köpa nåt… Bara känna lite. 🙂 Hade velat klämma lite på OBH Nordica Hercules också men ingen hade, får gå till Elgiganten kanske?

imageBild: emmysliv.shapemeup.se

Vi avslutade vår rundtur i stan med att handla på Saigon Food i Nordstan. Jag skulle egentligen låna deras toa 😛 (Nu vet ni, gratis toa i Göteborg förutom i Arkaden hehe). Saigon Food har även en restaurang där och så har de säkert Sveriges största butik med asiatiska matvaror och produkter. Jag tycker att det är kul för varje gång jag är där så var det alltid någon som frågade mig om olika saker. Jag jobbar ju inte där men vad jag har sett hittils i de flesta asiatiskabutiker så har inte personalen förstått kundens frågor å jag har oftast erbjudit min hjälp. Idag var det en äldre utländska kvinna som frågade mig först om jag var från Kina…hmm nej men jag är asiat Sa jag  haha öhm…jag kan kanske hjälpa dig ändå? Kvinnan ville ha BLOMMANDE TE, grönte där man har bundit in flera olika blommor till en blomma och låtit den torka. När den kommer i kontakt med hettvatten så blommar den ut jättevacker och snyggast i ett glas eller glaskanna å man kan fylla på vatten 2-3 gånger. Jag har druckit det en gång hos Måns kollega å de hade fått en ask med blommande te i present. Jag jar letat efter sånt och hittade faktiskt det på NK igår där de hade en teavdelning med fina teburkar mm. Där sålde de 20kr/blomma!!! OMG! Apdyrt! Och de hade inget i presentförpackning eller nåt å sålde bara lösa blommor styckvis. I alla fall, jag visade kvinnan vägen till butikens tehyllan men de hade inget som jag kunde se.

Så ser den ut, Blommande te! Visst är den fin?

image

Bild: ifood.tv

Så fort vi kom hem så satte jag igång och laga udonnudelsoppa med tempura å vi kollade på “Hundraåringen som hoppar ut genom fönstret” och Tilda somnade ikväll på soffan… Nej vi har inte följt Eurovision men vi kollade på poängutdelningen… Undrar om den skäggiga damen måste behålla skägget i ett helt år till nästa ESC…?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge