Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Ljummen korvsallad – Yum moo-yor 

Lästid: 1 min

Detta är en god och lätt sallad med heta smaker…ok allt jag gör i matväg verkar vara spicy men man får faktisk anpassa chilimängden som man vill.

Jag brukar göra denna rätt med olika grönsaker men det brukar räcka bra med tomat, lök/rödlök, bladselleri och med eller utan glasbnudlar. Denna rätt åt vi som middag men annars kan den ingår i thaitapas.

Recept – kan göras som man vill

Ingredienser

 • Vit fläskkorv (thai eller vietnamesisk), ta så mycket du vill
 • Grönsaker, standard i denna rätt: Tomat, lök, bladselleri (smala stjälkar och mer blad), röd chili
 • Grönsaker, övrigt: om man vill… morot, färsk vitkål, 
 • Med/utan glasnudlar

Recept, 2 portioner

 • 1 bit vit korv
 • 1 tomat
 • 1/2 lök
 • Bladselleri, en handfull
 • Röd chili
 • Chilipulver, om man vill
 • 1 msk saft av lime/citron
 • 1 msk fisksås
 • 1/2-1 tsk socker
 • Ljus soja
 • (1 portion Glasnudlar)
 • (Koriander)

Tillagning

 • (Blötlägg glasnudlar, om det ska vara i)
 • Skiva korven och sedan strimla eller kvarta. 
 • Förbered grönsakerna, skiva tomaten och löken. Skär bladsellerin 3vm långa
 • Värm upp kastrull med lite vatten. Tillsätt korvarna (och glasnudlar, kör tills nudlarna bli mjuka) och låt bli varm i 5 min. 
 • Smaksätt och i med grönsakerna. Vänd runt några rundor. Smaka av. Vill du ha det mer syrligt, salt eller extra chili…kör på det. 

Tips! Vit korv hittar du i frysdisken hos de flesta asiatiska matbutiker. De vietnamesiska korvar finns två typer dvs med eller utan senor/brosk. Jag föredrar utan och slätare. Sedan tycker jag såklart att thai vitkorv är godare. 

Hoppas det smakar!

En kommentar om “Ljummen korvsallad – Yum moo-yor 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge