Ljummen korvsallad – Yum moo-yor 

Lästid: 2 min

Detta är en god och lätt sallad med heta smaker…ok allt jag gör i matväg verkar vara spicy men man får faktisk anpassa chilimängden som man vill.

Jag brukar göra denna rätt med olika grönsaker men det brukar räcka bra med tomat, lök/rödlök, bladselleri och med eller utan glasbnudlar. Denna rätt åt vi som middag men annars kan den ingår i thaitapas.

Recept – kan göras som man vill

Ingredienser

  • Vit fläskkorv (thai eller vietnamesisk), ta så mycket du vill
  • Grönsaker, standard i denna rätt: Tomat, lök, bladselleri (smala stjälkar och mer blad), röd chili
  • Grönsaker, övrigt: om man vill… morot, färsk vitkål, 
  • Med/utan glasnudlar

Recept, 2 portioner

  • 1 bit vit korv
  • 1 tomat
  • 1/2 lök
  • Bladselleri, en handfull
  • Röd chili
  • Chilipulver, om man vill
  • 1 msk saft av lime/citron
  • 1 msk fisksås
  • 1/2-1 tsk socker
  • Ljus soja
  • (1 portion Glasnudlar)
  • (Koriander)

Tillagning

  • (Blötlägg glasnudlar, om det ska vara i)
  • Skiva korven och sedan strimla eller kvarta. 
  • Förbered grönsakerna, skiva tomaten och löken. Skär bladsellerin 3vm långa
  • Värm upp kastrull med lite vatten. Tillsätt korvarna (och glasnudlar, kör tills nudlarna bli mjuka) och låt bli varm i 5 min. 
  • Smaksätt och i med grönsakerna. Vänd runt några rundor. Smaka av. Vill du ha det mer syrligt, salt eller extra chili…kör på det. 

Tips! Vit korv hittar du i frysdisken hos de flesta asiatiska matbutiker. De vietnamesiska korvar finns två typer dvs med eller utan senor/brosk. Jag föredrar utan och slätare. Sedan tycker jag såklart att thai vitkorv är godare. 

Hoppas det smakar!

Tags: No tags

One Response

Lämna en kommentar

CommentLuv badge