Vi lämnade bilen hos Måns syster i Malmö och tog tåget till Kastrup där vårt plan gick. Det var lite irriterad att tåget togs ur trafik i Hyllie precis innan bron och det roliga var att Penny var inte glad och uttryckte sig ”JAG ÄLSKAR INTE DET TÅGET!” och rynkade med ögonbrynen. Många på tåget som hörde log.

Det tog nästan 6 timmar att flyga då det var kö ner till landningsbanan och utan tv-skärmar så blev Penny extra rastlös och busade rätt mycket. Hon satt och sjöng jättehögt medan Tilda hörde knappast nåt då hon hade lock i öronen.

Nu har vi varit här sedan måndags och en vecka går fort när dagarna består av att vakna, äta frukost, bada, äta lunch, bada, äta snacks, dricka lite blaskigt öl, göra sig i ordning för middag, äta i buffén, kolla lite på showen, leka med barnen och gå lägga sig. De två första dagarna la vi oss kl.22-23 lokal tid och det blev senare som midnatt eller kl.1.

Utsikt från vår lägenhet nr.288 i markplan med havsutsikt. Detta var tisdags morgon kl.7 och jag trodde att det hade regnat men det var inte blött överallt så det var bara spolning och vattning.

Vi bor i ”byn” Tres Vidas som tillhör Tui Family Life Bahia Feliz, andra byn heter Las Pitas och Playa Feliz plus huvudbyggnaden Orquídea som är hotell. Det är fint här och många som har varit här verkade vara nöjda och vissa har återkommit hit hela 6ggr på 4 år enl. kommentarerna till mig på Instagram. De som kommer hit och återkommande gillar stället och ön.

Det finns en del att göra för barnen och de hade sett fram emot Bamse och Bamseklubben men när det väl gällde så nöjde de sig med att få gå runt i Bamse-tröjor utan att delta. Så att få egentid i 2timmar går bort haha! Måns har i alla fall varit med på beach volleyboll medan jag badade med barnen idag trots min soleksem.

Maten

Buffématen i måndags – Taste of Asia. Inte impad. Halvfabrikat dumplings och vårrullar. Sushiris var inte riktig färdigkokta och hade hårda kärnor. Thaibiffsallad var mesig, de kunde ju krydda på med fisksås och lime.

Lunch, valde paella som var höjdpunkten.

Gazpacho också ok men ikväll så gick det inte att få ut något ur kranen för den var igenkorkad. Synd.

Det finns alltid ostar och chark. Testade några (in)hemska ostar, inte hittad min favorit.

Kvällsmat tisdag. Friterade bläckfisk var typ som crabstick dvs processerade. Wakame Alger var godast.

Maten här är inget superduper och om vi får göra om skulle vi inte har tagit all inclusive! Tilda verkar gilla maten men vill inte ha mat från barnbuffén… och glassarna med strössel är bäst. Penny vill bara ha spaghetti utan sås, gurka, morötter, broccoli och ibland pommes.

Tilda satt och slickade rent tallriken som var smälta glass och strössel kvar. Nästa dag fick hon glass i strutar i skålar för att hon inte skulle slicka tallriken men då gröpade hon upp med handen istället. Det är inte lika kul med en sked…

Jag har inte smakat nåt av dessert och det var säkert 10 olika sorter plus chokladfontän, färska frukter och godis man kunde doppa. Så jag kan inte uttala mig gällande deras efterrätter. Penny gillar vaniljglassen och Tilda gillar karamellglassen.

Ikväll var det väldigt avskalad och inget tema förutom att det var mer kyckling. Tog inga bilder. Igår var det tema italien så det var lite bättre med carpaccio, chark, och klumpiga risotto. Jag snodde bläckfiskringar från barnbuffén, det var i alla fall riktiga bläckfisk i. Marinerade ostronsskivling har jag ätit varje dag och lite ris. Ser det ut som jag bantar?

Maten från Wok-stationen har jag inte ätit. Att jag tycker att maten är ätbar men inte mer kan vara att första kvällen vi var här så var det Taste of Asia och sushi var så dåliga, riset var inte ens genomkokta och hårda kärnor. Vadå al dente? Sushi blir ju inte tillagad efter att de är rullade och uppskivade liksom.


Kan säga att all inclusive i Kuba var hästlängder bättre även det var lite rörligt och stökigt i buffén men man fick bordservering och beställa, personalen var hjälpsamma och drinkarna var riktiga drinkar, inte nåt färdigblandad från tap. Tror inte jag har sett nån i baren blanda en riktig drink och vill man ha andra sprit än t ex husets rom eller vodka så får man betala 50% av priset i prislistan. I Kuba fick man beställa vad man ville även det som inte fanns i drinklistan. Väldigt skillnad på all inclusive.

Så vill man åka hit välj ”inga måltider” om man bor i lägenhet. Men kommer man hit under vinter kanske är det annorlunda men det borde inte vara i och med man kan resa hit året om och restauranger måste vara öppen. I Kuba hade man inget val då i Varadero är det bara all inclusive resort längst med kusten.

Är det så dålig standard med charter i Europa?