Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Limonrita

Lästid: 1 min

Kvällens drink som jag hittade på, Limonrita!

Jag gillar Margarita drinken men ikväll använde jag limoncello och citronsaft istället för Cointreu å lime. Jag googlade på Limonrita eller Margarcello efteråt och det var en uppsjö av olika varianter av drinken med de namnen. Så det var inget nytt men här hemma ur mitt barskåp, My drink… My way!

Mitt recept på Limonrita/Margarcello är mycket lätt dvs lika mycket av basspriten Tequila, limoncello och saft av en citron. Vill man ha det sötare så kan man ha i sockerlag eller florsocker å mer citron om man vill ha det syrligare. Den gröna färgen kommer från Blå Curaçao likören. Vill man färga drinken som jag gjorde så kan man ha 1 tsk av den blåa likören. OBS! Jag använde Tequila Gold så färgen på drinken var lite gulaktig och tillsammans med blå Curaçao så fick drinken den gröna färgen.

Nu är receptet på Limonrita annorlunda jämfört med min “vanliga” Margarita där jag har dubbel så mycket av limesaften.

Recept
5 cl Tequila Gold
5 cl limoncello
5cl saft av en citron
(Sockerlag/florsocker)
(Blå Curaçao)
(Äggvita)
Is

Mixa alla ingredienserna utom isen i en shakers eller en gammal syltburk om du vill skaka drinken. Har du en blender som jag kan du göra en frozen variant med mycket is. Tänk då på att det kan bli blaskig, så vi med mycket is när du skakar så kyls drinken snabbare.

OBS! Att jag inte vill ha med isen i början är för att undvika isen smälta och drinken blir blaskig. I barer så kyler man shakern och glasen innan man häller i och upp drinken vill säga.

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge