Kvällens drink som jag hittade på, Limonrita!

Jag gillar Margarita drinken men ikväll använde jag limoncello och citronsaft istället för Cointreu å lime. Jag googlade på Limonrita eller Margarcello efteråt och det var en uppsjö av olika varianter av drinken med de namnen. Så det var inget nytt men här hemma ur mitt barskåp, My drink… My way!

Mitt recept på Limonrita/Margarcello är mycket lätt dvs lika mycket av basspriten Tequila, limoncello och saft av en citron. Vill man ha det sötare så kan man ha i sockerlag eller florsocker å mer citron om man vill ha det syrligare. Den gröna färgen kommer från Blå Curaçao likören. Vill man färga drinken som jag gjorde så kan man ha 1 tsk av den blåa likören. OBS! Jag använde Tequila Gold så färgen på drinken var lite gulaktig och tillsammans med blå Curaçao så fick drinken den gröna färgen.

Nu är receptet på Limonrita annorlunda jämfört med min ”vanliga” Margarita där jag har dubbel så mycket av limesaften.

Recept
5 cl Tequila Gold
5 cl limoncello
5cl saft av en citron
(Sockerlag/florsocker)
(Blå Curaçao)
(Äggvita)
Is

Mixa alla ingredienserna utom isen i en shakers eller en gammal syltburk om du vill skaka drinken. Har du en blender som jag kan du göra en frozen variant med mycket is. Tänk då på att det kan bli blaskig, så vi med mycket is när du skakar så kyls drinken snabbare.

OBS! Att jag inte vill ha med isen i början är för att undvika isen smälta och drinken blir blaskig. I barer så kyler man shakern och glasen innan man häller i och upp drinken vill säga.