Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Lill-lördags VINTIPS – Richard Juhlin Alkoholfria bubbel!

Lästid: 2 min

Känner ni till Richard Juhlin? Världskänd Champagne-gurun Richard Juhlin?

Richard Juhlin är världens främsta champagneexpert! Han har nu tagit fram ett avalkoholiserat mousserande vin med en patenterad metod som lämnar kvar vinets naturliga aromer och karaktär.

Den heter Richard Juhlins Blanc de Blancs Non-alcoholic 0%

Detta provade jag i lördags och kan säga att jag blev inte alls besviken. Vinet är gjord på 100% Chardonnay. Doften och smaken satt som de skulle med tydliga aromer av grön äpple och lime, frisk, sötman var lagom jämfört med andra bubbelviner som oftast smakar saft och kort avslut men det är så när det inte finns nån alkohol som bär upp aromerna. Fina naturliga bubblor (vissa kör kolsyremetoden i sina bubbelviner, bara så ni vet…).

Ett bra vin och prisvärt bubbel som jag kan rekommendera att köpa in och bjuda på om ni har en gravid, en som kör eller nån som bara vill ha nåt utan alkohol att liva upp tillvaron och kanske av hälsoskäl. Detta är 0% alkohol och klassas som lättdryck då den är under 2,25 % alkoholhalt. 

Passar som fördrink, till fisk och kyckling…jag drack den som drink under hela kvällen 🙂

Pris 89kr (nr.1979)

I slutet av 2016 kommer RJ med två nya viner som är en mousserande Blanc de Noirs (bubbel görs på endast blåa Pinot Noir druvor), och en mousserande rosé. Spännande!

Mer info http://www.mrgwines.com

Ni vet även att Champagne får inte heta Champagne om det inte kommer från just Champagne? Då får drycken heta mousserande / sparkling wine / spurmante. Samma sak gäller t ex Cognac, kommer det från annanstans heter det Brandy.
Haha och vem är jag som ska tala om för er men lite basinfo skadar ju inte om ni inte redan känner till dessa fakta.

Champagne görs i vanliga fall på tre stora champagnedruvorna dvs Chardonnay (grön), Pinot Noir (blå) och Pinot Meunier (blå). Sedan kan man göra enbart på Chardonnay och då heter det Blanc de Blancs.

Och ni vet att alkohol är smakbäraren i alkoholhaltiga drycker? Och hur får man då en alkoholfritt vin att smaka gott, på ett naturligt sätt? Det är ju rena hantverk och kemi bakom.

(Ej sponsrat inlägg!)

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge