Lekslottet i Tullinge

Lästid: 2 min

Igår åkte vi med bilen 10 min bort till Tullinge industriområde. Där har man ett inomhus lekland som heter Lekslottet. Det var gratis för barn under 2 år. När vi kom dit så brydde personalen inte alls om att hälsa på oss även vi stod framför kassan och ville ha kontakt. Det var inte heller nån som frågade hur gammal Tilda var. Så vi låste in allting i ett skåp (som dessutom snodde en femkrona av mig) och knatade in som ingenting. Orkade inte jiddra om den femkronan heller för det var ändå gratis för Tilda och oss vuxna. Annars kostade det 90kr.

Jag tyckte att renhållningen här var inte så noga även det var organiserad å skyltat med hur besökarna skulle hjälpa till att hålla rent. Kontrast mellan blanka vita möbler, färgglada lekmattor och leksaker mot svarta damm på tegelväggar. De var i alla fall generös med handdesinfektionsgel. Det var ganska kallt där inne också men barnen kände nog inget.

Kul att se några pappor där MEN Måns var faktisk den enda pappa som lekte med sitt barn och kröp runt i lekställningen! Den ena pappan bara satt å fikade å såg allmänt uttråkad. De två pappor som kom senare med familjen satt å tittade på Måns och Tilda å log när de byggde klossar. Vi turades om att leka med Tilda. Jag kröp också runt å fick ont i mina knä å armbågar.

Vi åkte även rutschkanan men här gällde det att hålla koll på sitt barn. Det var högt å halt. Man själv bör sätta sig först men hålla i barnet så att h-n inte dra iväg själv, om barnet är för liten för att åka själv å inte förstår hur. Livsfarligt!

Tilda har lite tvångstankar har jag märkt, eller så har hon ordning å reda när hon är ute å leker. Vi var i bollhav å utanför var det massor med bollar på mattan. Hon plockade upp bollarna hörnvis, pressade sig in i ett hörn också bara för att få ut de bollarna som satt fast. Hemma? Nopp där säger hon “pappa, städa… Mamma kebb (=plocka upp/undan)”… Höhö!

Lite bilder men det finns korta filmer i Instagram 🙂
IMG_6006.JPG

IMG_6007.JPG

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge