Jag vet. Ännu en bajsrapport men nu börjar vi se ljuset i det här med förstoppningen som kan klassas som sjukdom! 

Snackar om vilken överraskning vi fick igårkväll. Mamma fick en riktig jättebajspresent av Tilda (läs= bajs som present enl.Tilda). Hon hade bajsat också på morgonen direkt hon vaknade och då ville hon sitta på pottan plus en gång innan vi skulle gå ut. Efter att hon var klar med tredje bajslastet kommenterade hon ”min mage är mjuk nu 🙂”. Ingen mer Klyx hoppas vi. Yeay!!! 

Varje dag i en och halv veckas tid har Tilda fått 2 påsar av Laxido till frukost och hon har fått blanda i medicinen själv. Vi får fortsätta med Laxido tills hon kan gå på toa själv utan medicinen men det kommer nog dröja. Nu är hon i alla fall inte rädd för att bajsa och hon berättade idag att hon gillade ”kräm i rumpan” dvs bedövningsalvan men jag har inte gett henne något idag, ändå bajsade hon tre gånger. 


Igår var vi på Världskulturmuseet och lekte igen och Emma med barnen hängde med. Tilda och Lucas ville kissa tillsammans och fick välja en toalett. Tilda kommenterade genast att den första toaletten var smutsig och valde en annan. Det var massor med papper på golvet där. Hon vill mer än gärna besöka en toalett när vi är ute och det är skönt att hon inte har problem, det är bara på förskolan som hon inte alls ville kissa men det kanske ändrar sig i höst. Hon har i alla fall inte kissat på sig någon gång på senaste tiden och bara under den första veckan hon började med trosor och grät samtidig. Även när vi bråkade och hon grät hysterisk så kunde hon säga mitt i att hon måste kissa. Bråket brukar sluta då och vi hjälpte henne. Riktig bra jobbat tycker vi, att hon har lärt signalen fort.


Det här med förstoppning hos barn, inte alls kul. Misstänker du att ditt barn har förstoppning så väntar inte att ta det med bvc. Vi gjorde det redan när hon började med fullkorn vällingen när hon var 1 år. Hon blev hård i magen och brukade bajsa hårda kulor men det var inget snack om att medicinera henne utan mer om att röra på sig och äta dittan och dattan. Nu två år senare och i kombo med att bli blöjfri så gick allting jättefort när hon väl bestämde sig men hon tyckte också att hon inte behövde bajsa istället. 

I ett annat inlägg kommer det mer om lite tips inför potträningen, nu av erfarenhet 🙂