Laxido Junior

Lästid: 2 min

Är det nån som har erfarenhet av Laxido Junior? 

I fredags var vi på vårdcentralen med Tilda och vi fick recept på Movicol som många läsare har tipsat om att det finns att köpa receptfritt. Då det är för barn så är det Movicol Junior på recept man kan få. Läkaren samtyckte att vi skulle ha Movicol och köra det i en månad. Sedan kan vi komma tillbaka och gör en utredning på Tildas förstoppning om det inte blir bättre. 


Vi gick direkt till det närmaste Apoteket och hämtade ut medicinen. Vi fick Laxido Junior och inte Movicol Junior och apotekaren sade att det har samma effekt, bara olika namn…

Nu hoppas vi att det verkligen är samma. Det är pulver och vi har smugit in i Tildas smoothie två dagar i rad utan effekt. Pulvret ska i alla fall mjuka upp bajset men något laxerande effekt har vi inte märkt. Hon har inte ont i magen som med Lactulos. 

Tilda har inte heller visat att hon ville bajsa och det har gått sedan förra fredag(!) då hon fick Klyx som hon bajsade i stora lass. Jag har erbjudit henne blöja och igår ville hon själv ha blöja och bajsa i men inget hände. Hon kissade i blöjan och det berättade hon att hon gjorde. Sedan ville hon ha trosor igen. Igår satt vi tillsammans på pottan men inget kom.

Nu i skrivande stund sitter Tilda på pottan och jag på en pall och ammar Prim på toaletten. Vi “väntar” på att bajset ska komma 🙂 Hoppas att hon slipper Klyx för när jag visade henne paketet så började hon gråt och ropade neeej. Stackars barn, hon vet i alla fall var Klyx gör och hon har sagt att hon VILL bajsa själv. 

Med doftljus och lite Peppa Pig vill hon ha… (Vi tog ju bort Youtube appen men hon får bara se på Youtube när vi överbevakar henne.)

2 reaktioner på ”Laxido Junior

  1. Nu har jag bara erfarenhet av samma medicin fast i vuxenvarianten och på mig funkar det jättebra, har använt det i 3 år. Är en befrielse att kunna gå toa utan att lida och må pyton. Movicol och Laxido är samma sak fast med olika namn så du kan vara helt lugn, det finns ännu fler namn på magmedicinen.

    1. Ahh tack! Skönt att höra att det funkar 🙂 undrar hur länge det tar innan hon får mjuk bajs utan att köra en Klyx-kur för just nu känns det helt omöjligt då Tilda flyr så fort hon ser paketet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge