Simkunskapen är viktig för barn och vuxna. Våra barn har aldrig gått på babysim. Tilda gick på Plask och lek när hon var 4 år med Måns men det var inte så kul under den kalla vintern och det var även kallt i badhuset.

Nu under denna fantastiska sommarhettan och soliga dagar lockas alla av att hänga på stranden och hoppa i sjön eller havet. Det är bra läge att träna barnen på att simma. Tilda är som en fisk i vattnet, Penny lika så och hon har lärt sig massor henom att härma Tilda. De lär varandra och det blir oftast hundsim men en bra början. De kan inte riktig flyta eller flyta på rygg utan ärmpuffarna. I Kuba upptäckte Penny själv med att flyta på rygg så tekniken fattade hon ju.

Vattnet i Tylösand har varit uppe på 24 grader, det är fortfarande lite kallt tycker jag haha men jag har badat med barnen när det var ännu lägre tror det eller ej! Barnen har absolut inga problem att hoppa i oavsett hur kallt vattnet är. Penny kan däremot tala om att hon fryser när hon kommer upp ur vattnet…genom att säga just ”fryser…duk…nu”.

Vi kör lite lättsamma lek och plask och det är alltid härligt att se hur orädda de två är i vattnet och Penny vågar doppade huvudet medan Tilda gillar att vara under vattnet.

Kan ditt/dina barn simma? Har ditt barn gått på t ex babysim, sommarsimskola etc.?

Kolla filmen på Instagram så förstår du.., sicken fiskar och de är födda i fisken tecken haha!

https://instagram.com/p/Blxa8IlnFT5/