Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Langos frukost

Lästid: 1 min

Langos… Ingen kände till Langos, inte förrän på 90-talet och när man kunde köpa den utsökta friterade med topping som heta duga på Stockholms Vattenfestival år efter år.

Vetedegen är oftast blandad med pressade potatis. Toppingen består av gräddfil med vitlök, rödlök, rivna ost, räkor, skinka, kaviar/stenbitrom. Man får kombinera toppingen som man vill, man kan även göra dessert langos genom att ha sylt och grädde. I Ungern har man alla möjligt på, det är lite som pizza.

Langos är alltså ett ungerskt streetfood. Konstigt nog så kunde Måns och jag inte hitta någon Langos än på saluhallen när vi har i Budapest år 2011.

Mamma fick ett recept av en ungersk vännina och det har hon kört med i 20 år nu. Tyvärr fick jag inte med receptet. Hos mamma och här hemma gillar vi att ha creme fraiche i stället för gräddfil, å ju mer topping av allt desto godare 🙂

 

Langos till frukost i onsdag innan vi satte oss i bilen hem till Göteborg. Vi tryckte i oss 3 langos var. Satt som smäck!

Langos

 

 

Langos är oftast rätt så stora och i Budapest var de jättestora och man kan ha allt möjligt på…lite som pizza.

Bilder från maj 2011 i Budapest 🙂

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge