Langos frukost

Lästid: 2 min

Langos… Ingen kände till Langos, inte förrän på 90-talet och när man kunde köpa den utsökta friterade med topping som heta duga på Stockholms Vattenfestival år efter år.

Vetedegen är oftast blandad med pressade potatis. Toppingen består av gräddfil med vitlök, rödlök, rivna ost, räkor, skinka, kaviar/stenbitrom. Man får kombinera toppingen som man vill, man kan även göra dessert langos genom att ha sylt och grädde. I Ungern har man alla möjligt på, det är lite som pizza.

Langos är alltså ett ungerskt streetfood. Konstigt nog så kunde Måns och jag inte hitta någon Langos än på saluhallen när vi har i Budapest år 2011.

Mamma fick ett recept av en ungersk vännina och det har hon kört med i 20 år nu. Tyvärr fick jag inte med receptet. Hos mamma och här hemma gillar vi att ha creme fraiche i stället för gräddfil, å ju mer topping av allt desto godare 🙂

 

Langos till frukost i onsdag innan vi satte oss i bilen hem till Göteborg. Vi tryckte i oss 3 langos var. Satt som smäck!

Langos

 

 

Langos är oftast rätt så stora och i Budapest var de jättestora och man kan ha allt möjligt på…lite som pizza.

Bilder från maj 2011 i Budapest 🙂

image

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge