Vi kom nyss hem från en trevlig eftermiddag med god mat och sällskap hos Emma!

 
Bild lånad av Emma!

Skönt att komma bort lite från kaoset här hemma och Tilda fick leka med Lucas. De lekte rätt bra ihop och pratade med varandra, särskilt när Tilda försökte blåsa en ballong och Lucas hejade lite med ”blåsa, blåsa, blåsa” haha!

Emma och Jair hade köpt det mesta till risotton som jag sa till. Buljongen gjorde jag från grunden med musselspad och vin men hade även fiskbuljongtärningar för extra skjuts och då saltade jag ingenting. Det tog sin lilla tid men det är ju godast så när man gör med extra kärlek haha. Eget recept som jag körde på känt som vanligt.

Som du ser på bilden så är risotton rätt så såsig och har mycket vätska MEN så ska det vara. Riset suger åt sig vätskan och vätskan ångas bort under tiden och riset skulle bli för torrt efter bara några minuter.

Detta har jag lärt mig när jag åt det godaste ”risotto frutti di mare” när vi var i Cinque Terre. Förvånad som jag var då så kom det in en hög kastrull med typ en rissoppa! Men sedan förstod jag, risotton var perfekt! Kan det vara upplevelsen över utsikten från en bergstopp också 🙂

  

Du förstår vad jag menar 🙂