Kycklingbollar

Lästid: 2 min

Yes jag är ganska envis av mig och banne mig att mina köttbollar ska bli som jag vill ha det… Igår kväll var det nästa så. Jag körde igång rond 2 av mina köttbollar-making. Kycklingbollar!

Förra gången var det köttbollar av köpt nötfärs å utan att jag hade malt en extra gång eller två. Jag var inte så nöjd med konsistensen för bollarna var precis som biff med bambuskott på de flesta kina restauranger… Det är väl ingen hemlighet att mååååånga thai/kina hak möra sitt kött med bikarbonat å skriver att de har supermör oxfilé i menyn…. Ops nu kom jag av mig lite hehe. I alla fall JAG hade ju i bikarbonat i min färs MEN eftersom de skulle bli slät bollar så var det inget fel med att låta bikarbonaten hjälpa till att bryta köttfibrerna. Dumt av mig då som inte malt köttfärsen i alla fall en extra gång.

Satte igång vid kl. 18 och malade kycklingfiléer i mixern å kryddade min kycklingfärs lite hipp som happ. Sedan knåda, knåda å knåda. In i frysen i 2-3 tim precis när färsen hade stenat och bildat is. Ut å knåda igen…satan, kallt som attans…whyyyy! Fick ta på mig plasthandskar för det var extra klibbigt och försen fastnade överallt. Tyckte att jag fick till bollarna rätt så runda men när de fick simma runt i en lite kastrull och trängdes så fick jag byta kastrull till den största vi har. Bollarna svällde upp, måste vara att jag hade i Maizena. När de vara klara fick de flyta i kallt vatten och då krympte de till sin rätta storlek. Jag är nästa nöjde med konsistensen den här gången. De hade kunnat bli lite kompaktare men fortfarande mycket studs i dem.

Tilda var så klart först med att smaka och hon gillade det. Victory!

image

Recept (på egen risk…)

800 g / 4 stora kycklingfiléer

1 msk Maizena

1 msk rapsolja

1 tsk ingefärspulver

1 tsk buljongpulver

1 tsk vitpeppar

1 tsk bikarbonat

 

Vad sägs som gröncurry med kycklingbollar ikväll?

Tags: No tags

2 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge