Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Kyckling med mozzarella och basilika i tomatsås

Lästid: 1 min

Enkelt och gott vardagsmat. Ingredienserna med Mathems matkassan men jag var såklart tvungen att ändra på det ena och det andra. Hade även massor med thaibasilika så det fick åka i.

(null)

Kyckling med mozzarella och basilika i tomatsås

Du behöver:
3 kycklingbröstfilé / 6 tvådelad
1 mozzarella
Thai sweet-basilika (Bai horapha)
Salt
Svart peppar

Tandpetare

Tomatsås
1 tomat passata/ passerade tomater
1 dl vispträdde
1 msk hönsfond (koncentrat/pulver eller 1/2 tärning)
3 klyftor vitlök
1 näve thai sweet-basilika

Sätt på ugnen, 200grader.

Torka kyckling med hushållspapper, salta och peppra. Skär mozzarella i skivor till lika många filé halvor. Plocka basilikablad. Lägg mozzarella och basilika på kyckling och rulla, sätt dit tandpetare som ett kryss då håller de ihop bättre. Lägg skarven neråt i en smord ugnsform.

Lägg ihop tomatpassata, vitlök, grädde, basilika, hönsfond, salt och peppar. Kör såsen slät i en matberedare eller med stavmixern. Häll över kycklingen som du har förberett.

In i ugnen i 35 min. Koka ris/pasta/bulger/couscous/quinoa etc under tiden som du vill äta till. Klart.

*har du inte färsk basilika så tar torkad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge