Kyckling med mozzarella och basilika i tomatsås

Lästid: 1 min

Enkelt och gott vardagsmat. Ingredienserna med Mathems matkassan men jag var såklart tvungen att ändra på det ena och det andra. Hade även massor med thaibasilika så det fick åka i.

(null)

Kyckling med mozzarella och basilika i tomatsås

Du behöver:
3 kycklingbröstfilé / 6 tvådelad
1 mozzarella
Thai sweet-basilika (Bai horapha)
Salt
Svart peppar

Tandpetare

Tomatsås
1 tomat passata/ passerade tomater
1 dl vispträdde
1 msk hönsfond (koncentrat/pulver eller 1/2 tärning)
3 klyftor vitlök
1 näve thai sweet-basilika

Sätt på ugnen, 200grader.

Torka kyckling med hushållspapper, salta och peppra. Skär mozzarella i skivor till lika många filé halvor. Plocka basilikablad. Lägg mozzarella och basilika på kyckling och rulla, sätt dit tandpetare som ett kryss då håller de ihop bättre. Lägg skarven neråt i en smord ugnsform.

Lägg ihop tomatpassata, vitlök, grädde, basilika, hönsfond, salt och peppar. Kör såsen slät i en matberedare eller med stavmixern. Häll över kycklingen som du har förberett.

In i ugnen i 35 min. Koka ris/pasta/bulger/couscous/quinoa etc under tiden som du vill äta till. Klart.

*har du inte färsk basilika så tar torkad.

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge