Kyckling med basilika och citron

Lästid: 1 min

Denna kycklingrätt är mycket enkel och något jag slänger ihop då och då som en vardagsrätt. Jag brukar göra med persilja eller gremolata om man vill kalla det men igår hade vi en kruka basilika så det fick bli så. Vi köper oftast hela kyckling och stycka upp delarna själva. Kycklingfilé är dyrt och tråkigt att äta plus att de kan lätt bli torra. Kycklinglårfilé och drumstick är godare tycker jag.

Kyckling med basilika och citron

1 hel kyckling
1/2 kruka basilika
1 citron, zest + saft
1-2 klyftor vitlök
2 nypor flingsalt
1/2 dl olivolja

Sätt på ugnen 225 grader. Putsa och stycka kycklingen. Lägg delarna i en ugnsform typ 20 x 30. Mixa basilika, vitlök, citron zest och saft, olivolja och salt i en matberedare/mixer. Häll över kycklingen och marinera in såsen. Kör kycklingen i ugnen 20-25 min. Spara kycklingskrovet och gör kycklingfond om du vill, eller frys in för senare.

Under tiden kan du koka bulger/ris/potatis och gör sallad. Vi åt med bulgur och sallad. Sås behövs ej då det blir sås från kycklingen.

 

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge