Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Kyckling med basilika och citron

Lästid: 1 min

Denna kycklingrätt är mycket enkel och något jag slänger ihop då och då som en vardagsrätt. Jag brukar göra med persilja eller gremolata om man vill kalla det men igår hade vi en kruka basilika så det fick bli så. Vi köper oftast hela kyckling och stycka upp delarna själva. Kycklingfilé är dyrt och tråkigt att äta plus att de kan lätt bli torra. Kycklinglårfilé och drumstick är godare tycker jag.

Kyckling med basilika och citron

1 hel kyckling
1/2 kruka basilika
1 citron, zest + saft
1-2 klyftor vitlök
2 nypor flingsalt
1/2 dl olivolja

Sätt på ugnen 225 grader. Putsa och stycka kycklingen. Lägg delarna i en ugnsform typ 20 x 30. Mixa basilika, vitlök, citron zest och saft, olivolja och salt i en matberedare/mixer. Häll över kycklingen och marinera in såsen. Kör kycklingen i ugnen 20-25 min. Spara kycklingskrovet och gör kycklingfond om du vill, eller frys in för senare.

Under tiden kan du koka bulger/ris/potatis och gör sallad. Vi åt med bulgur och sallad. Sås behövs ej då det blir sås från kycklingen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge