Kulturkalaset igen. Folk var som myror på stan.

Onsdag

Första dagen var i onsdag och vi åkte in på kvällen runt kl.16. Det blev en snabb runda på matmarknaden på Gustav Adolftorg då det gick nästan inte att gå eller stanna, köpa nåt var omöjligt. Det brukar vara samma matstånd som representerar olika länder men i år är det lite nyare också t ex afrikansk mat och många franska kök och dessert. Varför är macaron allting super dyra??? 20kr/st! Vi gick vidare till Trädgårdsföreningen där man har samlat allt för barn och ungdomar. Våra barn somnade ju när vi kom dit. Det blev att vi gick till Heden och tog bussen där för att slippa gå mot folkmyller igen och riskerade att inte komma med bussarna med barnvagnen.

Torsdag

Vi var ute tidigare, kl.13 yeay! Jag hade kollat upp vad som fanns att göra för barn. Alfons Åbergs Kulturshus stod som mål. Det är gratis att komma in vid varje heltimme. Så det skulle vara kl.14 då. Vi gick in till Trädgårdsföreningen mot cirkustältet och där var det Radioapan och Yanko! Det var hur varmt som helst i tältet och alla barn och vuxna dansade. Dock kom vi mot slutet men Tilda och Prim var ändå nöjda. Sedan fick man köa för fotografering med Radioapan.


Tänkte att vi skulle säkert springa på nån här. Då flög Storstadsmamman Tanja fram haha! Måns och Tilda hade redan ställt sig i kön.


Sedan skyndade vi på tillbaka till Alfons hus. Kom precis vid insläppet men attans så fick vi inte plats då de tydligen räknar antal i kön så den slutade precis vid oss. Tilda började gråta och ville inte vänta.

Vi gick tillbaka in i parken och körde lite fiskdamm ocv letade upp NCCs tält för vi såg att många gick runt med lådbilar. Man kunde bygga och snickra där. Tilda ville verkligen bygga men kön var så klart lång och väntetiden skulle vara hur länge som helst, stackars barn.

Bild lånad av På Smällen, fotograf Storstadsmamman

Sedan såg jag Storstadsmamman Tanja och På Smällen Emma komma gående så jag flög fram bakom dem haha! Vi gick in i Triumfglasstälter och målade glassar. Tilda och Måns kom också och målade istället att bygga. När man var klar så fick man lämna in och man fick en isglass att mumsa på.

Bild lånad av På Smällen, fotograf jag 🙂

Sedan skyndade vi till Alfons hus igen, tredje gången gills alltså ?
Tilda ska få gå in.

Vi kom dit 14:45 och insläppet var kl.15. Hörde i kön att de släppte in vara 150st åt gången så det var lugnt. Sedan fick man bara vara där i 45 min innan nästa gäng skulle komma. Det räckte väl gott för att se sig omkring och leka både på övervåningen och nere. Prim blev rasande när det roliga tog slut.

Självklart vill Tilda träna på att klättra innan vi åkte hem