KronhjortskavKebab med salsa och vitlökssås

Lästid: 2 min

I stället för tacos som många i Sverige säkert äter igår kväll så körde vi hjortskavskebab. Det låter väl superlyxigt?

Det är sååå skönt att kunna ta bilder utan att redigera dem! 🙂

image

Ingredienser, 4 port.

Pitabröd

Hjortskav
Ca 500g hjortskav, tinade
1/2 tomatsalsa/tomatpuré
25g smör/2 msk
1 tsk chilipulvet
2 tsk paprikapulver
S & P

Vitlökssås
1-2 klyftor vitlök, pressade
2 dl turkisk yoghurt
S & p

Tomatsalsa
1 fp krossade tomater
1 klyfta vitlök, pressade
2 tsk socker
2 tsk chilipulver
1 msk vitvinsvinäget/äppelcidervinäger
2 krm salt

Sallad/tillbehör – precis som du vill!
Finstrimlad Romansallad, körsbärstomat, rivna morötter, gurkskivor, rödlök…

Tillagning:
Vitlökssås – rör ihop och låt stå i kylen
Tomatsås – blanda, koka upp och sjuda till såsen tjocknar. Red med Majzena om det behövs och om du vill ha en tjocksås
Hjortskav – bryn smöret, fräs och smaksätt.
Pitabröd – värm i ugnen, 5 min på 200 grader

Klart! Smaksätt och servera med pitabröd som du vill

image

image

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge