Inlägget är inspirerad av dagens blogginlägg som Enklaknep Johanna skrev ”Hello krishantering dig saknar jag inte”.

Detta är svar på hennes fråga i slutet av inlägget om man har varit med i någon kris och hur har man löst det. Då kom jag och tänka på att i december var jag extra glömsk. Det hände mig två gånger på korttid att jag handlade i livsmedelbutik utan att ha pengar på kortet eller glömde betalmedel. Vad gör man? Lägga tillbaka allting? Med självscanning slipper jag köa eller får panik med ett ledsen barn i barnvagnen. Att bara glida förbi de långa köer en fredagkväll är bara skönt att se.

Coop betalade!

Jag gillar självscanning här och för att kunna få ut någon ”blipp” så måste man vara medlem och man får återbäring eller erbjudande direkt i medlemskontot. Är du Coop-medlem så vet du redan hur det funkar.

Jag hade handlat i andra butiker innan den dagen och när jag skulle betala så räckte inte pengar på kreditkortet. Så jag loggade in på min bank och ja jag hade mindre än 200kr kvar. Att betala in till kortet skulle ta en dag innan pengarna kommer in. Jag hade inte heller kontanter och det är mycket sällan jag har kontanter på mig. Ringde Måns och han kunde inte komma ifrån jobba på cykel i sitt snabbaste, för att han hade inte tagit med cykel till jobbet vilket han annars gör.

Hmm jag blev lite svettig och fick för mig att gå till en Coop-automat. Där kunde jag se att vi hade över 60000 poäng. Man kunde växla poäng mot olika produkter! Yes, löste med att jag växlade 20000 Coop poäng mot 200kr i värdecheck. Ingen av oss visste att vi hade så många poäng haha.

Läs tips: Vet du vad – ”Vill du ha massor av Coop poäng?

Tackar Swish

Andra gången var det på Willys, också självscanning men den Willys jag brukar gå till hade precis börjat med självscanning så de är lite nya i området på hur man ska hantera det.

Så vad hände? Slarviga mamma, som Tilda säger ibland men jag lärde henne order ”glömsk”. Den här gången var jag väl både slarvig och glömsk. Det här med att byta jacka och inte kolla noga i fickorna händer nog många. Såklart glömde jag alla mina kort i den ena jackan.

Jag blev lite ställd i någon minut men sedan frågade jag en kassörska om jag kunde betala med mobilen som de skyltade med, men det gällde bara om man har Samsung Pay. Crap. Jag har iPhone.

Då undrade jag om jag skulle hämta blippen igen och ta bort allting som jag kan göra på Coop och lägga tillbaka varorna. En annan personal kom förbi och var snabb med att fråga ”kan du swisha?”. Absolut kunde jag det. Hon betalade åt mig och jag swishade till henne från mobilen direkt. Problem löst och jag slapp lägga tillbaka varorna. Tackar Swish.

Jobbigt läge när man står i matbutiken och inte kan betala. Om det är annat som inte är mat så lägger jag tillbaka och tar det en annan dag (oftast inte alls).