Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Kris – när man inte kan betala!

Lästid: 2 min

Inlägget är inspirerad av dagens blogginlägg som Enklaknep Johanna skrev “Hello krishantering dig saknar jag inte“.

Detta är svar på hennes fråga i slutet av inlägget om man har varit med i någon kris och hur har man löst det. Då kom jag och tänka på att i december var jag extra glömsk. Det hände mig två gånger på korttid att jag handlade i livsmedelbutik utan att ha pengar på kortet eller glömde betalmedel. Vad gör man? Lägga tillbaka allting? Med självscanning slipper jag köa eller får panik med ett ledsen barn i barnvagnen. Att bara glida förbi de långa köer en fredagkväll är bara skönt att se.

Coop betalade!

Jag gillar självscanning här och för att kunna få ut någon “blipp” så måste man vara medlem och man får återbäring eller erbjudande direkt i medlemskontot. Är du Coop-medlem så vet du redan hur det funkar.

Jag hade handlat i andra butiker innan den dagen och när jag skulle betala så räckte inte pengar på kreditkortet. Så jag loggade in på min bank och ja jag hade mindre än 200kr kvar. Att betala in till kortet skulle ta en dag innan pengarna kommer in. Jag hade inte heller kontanter och det är mycket sällan jag har kontanter på mig. Ringde Måns och han kunde inte komma ifrån jobba på cykel i sitt snabbaste, för att han hade inte tagit med cykel till jobbet vilket han annars gör.

Hmm jag blev lite svettig och fick för mig att gå till en Coop-automat. Där kunde jag se att vi hade över 60000 poäng. Man kunde växla poäng mot olika produkter! Yes, löste med att jag växlade 20000 Coop poäng mot 200kr i värdecheck. Ingen av oss visste att vi hade så många poäng haha.

Läs tips: Vet du vad – “Vill du ha massor av Coop poäng?

Tackar Swish

Andra gången var det på Willys, också självscanning men den Willys jag brukar gå till hade precis börjat med självscanning så de är lite nya i området på hur man ska hantera det.

Så vad hände? Slarviga mamma, som Tilda säger ibland men jag lärde henne order “glömsk”. Den här gången var jag väl både slarvig och glömsk. Det här med att byta jacka och inte kolla noga i fickorna händer nog många. Såklart glömde jag alla mina kort i den ena jackan.

Jag blev lite ställd i någon minut men sedan frågade jag en kassörska om jag kunde betala med mobilen som de skyltade med, men det gällde bara om man har Samsung Pay. Crap. Jag har iPhone.

Då undrade jag om jag skulle hämta blippen igen och ta bort allting som jag kan göra på Coop och lägga tillbaka varorna. En annan personal kom förbi och var snabb med att fråga “kan du swisha?”. Absolut kunde jag det. Hon betalade åt mig och jag swishade till henne från mobilen direkt. Problem löst och jag slapp lägga tillbaka varorna. Tackar Swish.

Jobbigt läge när man står i matbutiken och inte kan betala. Om det är annat som inte är mat så lägger jag tillbaka och tar det en annan dag (oftast inte alls).

Print Friendly, PDF & Email

13 kommentarer om “Kris – när man inte kan betala!

 1. Man känner sig så extremt utsatt i sådana där situationer. Jag är glad att vi har nära till Willys. Har hänt flera gånger att jag fått springa hem och hämta kort ?

 2. Hahhaha fy vad hemskt!! Jag har hamnat i det också du vet, medges ej!! Suck, som tur är har jag haft företagskortet då :O

 3. Tack för länken <3
  Ett Coop kort med kredit är bra att ha i nödfall, alltså sånt du får en räkning hem på sedan. Fast då gäller det ju att komma ihåg att ta det med sig 🙂 På Willys kan du betala med mobilen om du skaffar Seqr, en app där du får en mindre kredit. Tror den finns till iphone också.

 4. Åh, jag hatar när man glömmer kortet. Därför jag alltid kör med självscanning för dwt kortet är alltid med bankkortet ?

  1. Haha ja men vi använder inte medlemskortet att betala med. Vi kör med ett betalkort som vi samlar poäng även där hehe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge