Igår flög vi med NokAir till Krabi provinsen i södra Thailand. Vi hade köpt ett paket av en agentur där vi skulle ha 3 nätter på Bhu Nga Thani resort & spa på Railey East inkl.frukost, transfer t/r, en dagsutflykt till 4 olika öar inkl. lunch och en middag på hotellet. Vi betalde kontant och jag var lite orolig för att har blivit lurat. Jag har haft kontakt med en av deras säljare via LINE chat-appen som många företag och privatpersoner använder här i Asien och Thailand. Säljaren hade fått alla info och jag fick gång på gång ställa frågor till säljaren å påminna när vi skulle komma osv.

När vi väl hade landat så var det ingen som kom å väntade för att hämtade upp oss på flygplatsen!!! Jag fick ringa agenturen fram och tillbaka. Huvudkontoret hade ingen aning att vi skulle komma men till slut ringde den säljaren som sålde resan till oss upp och sa att bilen skulle komma inom 10 min.

Vi blev lämnade vid en båtpir å skulle vänta på en longtail båt till Railey East där vår hotell var. Man kunde bara komma till Railey beach med båt och många åker dit för bergsklättring eller besöka Phranang Cave. Det var ett misstag att komma dit med stora ”kylskåp” som resväska…att de var fyrkantiga klossar å inte typ back-pack. Det var ett erlände att få upp väskorna på båten när det var lågvatten å grund. Vi fick lyfta väskorna över lera å sand plus att träbåten var hög å svårt att klättra upp…med en liten i bärselen dessutom.

När vi var framme på hotellet så hade de inte heller några uppgifter om när vi skulle komma men vi fick checka in.  Vi fick väl ett rum som vi skulle ha men jag är inte nöjd för det var inte städat så bra t ex man kunde se att det var damm på sänggavel, bord och på blombladet som ingen hade torkat av på länge å en död växt i krukan vid badkaret. Å så lät det från en rör i duschen trodde vi och ljudet kom i intervaller som var 15-30 sek! Orkade verkligen inte klaga för jag hade packat upp resväskan men imorn är det sista natten här så jag ska ändå säga till. Sedan kunde man inte bada på Railey East då det var massor av Mangrove träd på stranden och det är lågvatten hels dan å skräpigt som fasan! Man får gå genom ön i typ 10-15 min till Railey West eller andra mindre stränder men nackdelen här om man vill hänga på stranden så är det ALLTID mycket folk för det kommer båtar med turister eller turister som ska med båtar.

 

Railey är inget för barnfamiljer tycker jag om man inte bo på en resort å vill man hit så gäller det att ta en backpack eller mindre kabinväska för det bli svårt med stora resväskor att släpa på stranden å sen ska man upp på en longtail som man måste klättra på om man inte åker med en speedboat.

Idag åkte vi på en dagsutflykt med 30 andra i en stor longtail båt. Vi besökte 4 små öar och en strand mitt i havet mellan 2 öar som gjorde att havet delade sig MEN det var lite snopet för enl. båtkillen så skulle man inte komma när det är fullmåne då det är högvatten. Ska man tänka på det med? Och självklart skulle ingen säljare här tala om sånt. När vi kom fram så kunde man i alla fall gå i vattnet mellan de 2 öarna. Det gick mycket bra att åka longtail med Tilda trots den högljuda båtmotoren å hon somnade 3 gånger. Utflykten var i ca. 5 tim så det var lagom. Måns fick snorkla å det var tydligen jättefint. Tyvärr inga bilder då allting ligger i systemkameran.