loader image

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Köttkvarn i diskmaskin ajabaja!

image

Skiiiiit också! Vad händer när man stoppar köttkvarnen av ‘rostfritt” stål (aluminium) i diskmaskin? Jo, från blänkande till svart och med sot-liknande beläggningar överallt. Jag är en idiot ibland. Tänkte mig inte för. Frågade Herr Ingenjör innan jag skulle lägga delarna i diskmaskinen och han protesterade inte. Det är alltså ajabaja! Gör inte som jag.

På nåt sätt så har aluminium tappat yttre skiktet och hett vatten på 60 grader plus Finish Power ball funkade inte ihop. Det svarta sotet går att få bort med diskmedel men det är svårt att rengöra alla luckor å svårare inne i röret. Så jag blandade ättiksprit 12% med hett vatten, 3 msk/L vatten efter lite googlande… Det gick ok att koka. Sedan putsade jag med svinto och bakpulver å la tillbaka i ättik-badet. Det är fortfarande svårt att få bort det svarta inåti. Knivblad och den runda saken med hål är av stål och klarade sig att bli diskad i diskmaskin…

Jag ska nog prova med oxalsyra som är typ 10 gånger starkare än 12% ättiksprit. Lästa att man använder det mot rost. Funkar det inte får vi fixa en ny

Passade på rengöra min missfärgade silversked i ättikbadet och sedan skrubbade lite lätt med bakpulver. 🙂

image

4 kommentarer om “Köttkvarn i diskmaskin ajabaja!

 1. hej hur gick det blev det en ny eller? min man har gjort samma sak
  Hälsningar Linda

  1. Hej!
   Haha lat som jag var och det här med rostfria saker i diskmaskin…
   Jag har gjort det igen men med vitlökspressen. Mannen blev tokig på mig haha. Det svarta som färgar av har i alla fall försvunnit på vitlökspressen efter ett tag.

   Köttkvarnen är jobbigare att få ren. En ny lär det bli så småningom 😛

 2. Gjorde samma sak som du tyvärr 🙁 och när jag googlade så hittade jag hit 🙂 lyckades du få din ren och fin igen?

  1. Va kul att du hittade hit 🙂 och svaret är nej ☺️ Min sambo var iiiinte så glad haha. Och jag gjorde det med vår vitlökspress också. Nu har vi en ny. Köttkvarnen spolar vi ren varje gång för att få bort de svarta innan vi sätter in i maskinen ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge