Köttkvarn i diskmaskin ajabaja!

Lästid: 2 min

image

Skiiiiit också! Vad händer när man stoppar köttkvarnen av ‘rostfritt” stål (aluminium) i diskmaskin? Jo, från blänkande till svart och med sot-liknande beläggningar överallt. Jag är en idiot ibland. Tänkte mig inte för. Frågade Herr Ingenjör innan jag skulle lägga delarna i diskmaskinen och han protesterade inte. Det är alltså ajabaja! Gör inte som jag.

På nåt sätt så har aluminium tappat yttre skiktet och hett vatten på 60 grader plus Finish Power ball funkade inte ihop. Det svarta sotet går att få bort med diskmedel men det är svårt att rengöra alla luckor å svårare inne i röret. Så jag blandade ättiksprit 12% med hett vatten, 3 msk/L vatten efter lite googlande… Det gick ok att koka. Sedan putsade jag med svinto och bakpulver å la tillbaka i ättik-badet. Det är fortfarande svårt att få bort det svarta inåti. Knivblad och den runda saken med hål är av stål och klarade sig att bli diskad i diskmaskin…

Jag ska nog prova med oxalsyra som är typ 10 gånger starkare än 12% ättiksprit. Lästa att man använder det mot rost. Funkar det inte får vi fixa en ny

Passade på rengöra min missfärgade silversked i ättikbadet och sedan skrubbade lite lätt med bakpulver. 🙂

image

Tags: No tags

4 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge