Hade tänkt mig en köttsoppa till sjuklingen (Måns som egentligen är inte sugen på mat idag) men det blev en stor gryta av kött, rotfrukter och shitakesvamp som står nu på spisen och gottar sig 🙂 Gick loss i köket utan att följa nåt recept som vanligt. Jag brukar inte gilla lagerblad men nu ser det ut som att jag missbrukar dem hehe. Fick massor av lagerblad som min vännina plockade med sig från sin mammas hem i Kroatien, lyx!

20140603-130714-47234336.jpg

Recept

1 kg kött (t ex grytbitar eller högrev, tärnade ca 2cm stora)
2 morötter (tärnade/skivade)
1 liten kålrot (tärnade)
1 liten purjolök alt gul lök
5 st shitakesvampar (skivade)
3 lagerblad
1 kruka timjan
1 glas rödvin (2dl)
2 msk kött fond alt 2st biljongtärningar
Vatten
Smör & olja (oliv eller raps)
Salt & peppar

Putsa kött och preppa grönsaker. Hetta upp en gryta, klicka i lite smör och en skvätt olja. När smöret har slutat att fräsa i med köttbitarna och brynsteka till de har fått färg. Ta upp köttet och sedan utan att skölja grytan tillsätt grönsakerna och woka runt i 5 min. Sätt tillbaka köttet, i med rödvin, lagerblad och andra kryddor du vill ha i. Timjan är att föredra. Timjan syns inte i bilden för jag glömde. Salta och peppra.

Låt koka upp och sedan sänka värmen. Låt sjuda i 2-3 tim.

Shitake hade jag i senare för jag glömde men annars skulle jag fräsa med rotfrukterna och lök. Har du en slowcooker är det bara köra 4-8 tim i den.