Måndagar är det köttfri här, vi försöker i alla fall. Måns tänker mycket på miljö… han är ändå utbildad till ingenjör inom energi & miljö. Men en saftig bit blodig biff en gång i månaden är väl ok. 

Ris & ägg

Tilda är sjuk idag då hon började hosta igår och mer under natten. Jag frågade vad hon ville äta… ris & ägg! Hur många barn gillar ris med ägg, stekt ris med ägg eller friterad omelett? Det låter advancerad men nej. Grejen är att Tilda ville knäcka äggen själv. Hon fick knäcka hela 5 st själv medan jag byte blöja på Prim. Måns ville rycka in men Tilda fixade det. Hon vispade äggen också, med en gaffel som jag visade henne hur. 

Tänkte att vi kunde inte bara äta stekt ris och ägg så jag fixad en sojawok med ostronsås, kinakål, paprika, lök och blomkål. Prim, den lilla kocken. Hon wokade. Jag skämtar inte. Hon sköt fram hennes stol, klättrade upp och börjar slänga in grönsakerna (som jag hade preppat) i stekpannan. Och så försökte hon woka genom att skjuta stekpannan fram och tillbaka och vicka på den. Jag filmade det för det var så kul! 

Till stekt ris med ägg och grönsakswok hade jag blomkålssoppa vid sidan om. Tilda åt mest bara ris och ägg plus påfyllning! Prim åt också med aptit. 

Har du också en köttfri dag eller tänker du börja?