Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Köttfri måndag: ris & ägg

Lästid: 1 min

Måndagar är det köttfri här, vi försöker i alla fall. Måns tänker mycket på miljö… han är ändå utbildad till ingenjör inom energi & miljö. Men en saftig bit blodig biff en gång i månaden är väl ok. 

Ris & ägg

Tilda är sjuk idag då hon började hosta igår och mer under natten. Jag frågade vad hon ville äta… ris & ägg! Hur många barn gillar ris med ägg, stekt ris med ägg eller friterad omelett? Det låter advancerad men nej. Grejen är att Tilda ville knäcka äggen själv. Hon fick knäcka hela 5 st själv medan jag byte blöja på Prim. Måns ville rycka in men Tilda fixade det. Hon vispade äggen också, med en gaffel som jag visade henne hur. 

Tänkte att vi kunde inte bara äta stekt ris och ägg så jag fixad en sojawok med ostronsås, kinakål, paprika, lök och blomkål. Prim, den lilla kocken. Hon wokade. Jag skämtar inte. Hon sköt fram hennes stol, klättrade upp och börjar slänga in grönsakerna (som jag hade preppat) i stekpannan. Och så försökte hon woka genom att skjuta stekpannan fram och tillbaka och vicka på den. Jag filmade det för det var så kul! 

Till stekt ris med ägg och grönsakswok hade jag blomkålssoppa vid sidan om. Tilda åt mest bara ris och ägg plus påfyllning! Prim åt också med aptit. 

Har du också en köttfri dag eller tänker du börja? 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Köttfri måndag: ris & ägg

  1. Hejsan!! Låter som en bra idé att ha en köttfri dag…ska införa det och genst leta lite goa recept eller så tar jag vad jag har hemma 🙂 Vilka duktiga barn du har som hjälper till köket. Ha en fantastisk tisdag /Kram Ewa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge