Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Köttbullar med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås

Lästid: 2 min

Denna rätt kan väl vem som helst slänga ihop, tror jag. Jag gjorde iaf det igår.

Det är alltid svårt att veta vad vi ska äta till kvällsmat. Oftast så känns allting…tråkigt. Och ikväll slutade det med en hederlig husmans Swedish Meatballs á la Thaimorsan. Eller bara mat till min löpare som ska springa Göteborgsvarvet för andra året i rad. I år är han nog mer förberedd än förra året. Han behöver kolhydrater, proteiner och fett. 

Här kommer recept på hur jag tillagade maträtten.
Alla gör olika och gillar olika.
Jag gör olika nästan varje gång, höfta du vet.

image

Har använt Canon 600D, 50mm 1.8

Köttbullar, ca 45 st

1 kg nötfärs
1/2 kg fläskfärs
3 stora klyftor vitlök
1 näve bladpersilja
3 schalottenlök (hade ingen gullök, annars 1st gullök)
1/2 del ströbröd
1 tsk kummin, pulver
1 ägg
3 msk ostronsås
1 msk kinesisk soja
Salt & peppar

Kör vitlök, lök, persilja och ägg i en matberedare. Jag körde smeten slät och blandade allting med en hand. Rulla sedan bullarna. Tänk på att vätska binder ihop köttet, så fukta händerna med vatten när du rullar. Kör i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 min

image

Bilder tagna med iPad. 

Jag valde att lägga rotfrukter och köttbullar samtidig. Jag vände på köttbullar en å en efter 15 min och stoppade tillbaka i ugnen i 5min så att undersidan fick en jämn yta och inte kokt. Allt av det goda fettet hamnar på rotfrukterna hehe… Det såg flottigt ut men fett behövs för att orka med träningen 🙂

Ugnsrostade rotfrukter, 225grader i 20 min

3 stora fast potatis
2 morot
Rapsolja

Skala och skär de i valfri storlek men helst lika stora. Marinera in rotfrukterna med lite olja. Kör i mitten av ugnen i 20 min.

 

Gräddsås

5 dl vispgrädde
1 msk oxfond (ej måste, ville göra slut på slatten)
1 tärning köttbuljong
1 msk majzena
1/2 dl vatten, kall
1/2-1 tsk kinesisk soja (för färg, ej måste)
Smör, en klick
SvartPeppar

Värm upp vispgrädden tillsammans med fonden och buljongen, låt sjuda, ej koka. Blanda Majzena med vatten som red såsen. Blanka av gräddsåsen med smör, rör ihop till en fin sås. Vill man ha lite sötma så kan man ha i svartvinsbärgelé

Servera med de klassiska tillbehören om ni vill, t ex saltgurka/inlagd gurka, lingon eller svartvinsbärgelé

Allt detta räcker till middag för två och halv personer plus två lunchlådor 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge