Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Koriander – mest hatad örtmedicin?

Lästid: 1 min

Gillar du koriander? Har du lärt dig äta koriander? .

Jag köper nästan aldrig koriander i kruka för det är inte mycket i dem. De här är thailändska och mycket parfymerade. Jag kan äta de som de är, tilltugg, gärna i min nudelsoppa ihop med finstrimlade gräslök/vårlök…

Många antingen älskar eller hatar koriander!

Min man däremot avskyr koriander! Han vill knappast ta i dem ? Antar att man måste växa upp med koriander… precis som jag förr tyckte inte om persilja och lärde mig äta dem. Rosmarin är bläää… rosmarin-apelsinglass gjorde Måns en gång, och det var ? för min del.

En bukett av K O R I A N D E R ??
Är det bara asiater och mexikaner som gillar koriander?Om du gillar koriander… i vilken maträtt brukar du ha de i?

 

Bada i koriander vid vattkoppor

Visste du… att koriander har funnits i över 3000 år och funkar också som örtmediciner!

När vi bodde i Bangkok och min lillebror var liten och fick vattkoppor då köpte min moster stora buntar av koriander på marknaden. Jag minns att hon kokade koriander och min lillebror satt och bada i det mörkgröna nästan svarta koriandervatten! Så gör man i Thailand i alla fall för att lindra.

En bunt koriander kostade bara 1 Baht när jag var listen och fick alltid gå köpa. Nu vet jag inte vad en bunt koriander kostar men inte 1 baht i alla fall… kanske 5-10 Baht. Det var ju över 30 år sedan.

 

Gillar du denna typ av blogginlägg?

Har du förslag på vad du skulle vilja läsa om i min blogg? Lämna gärna en kommentar 🙂

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer om “Koriander – mest hatad örtmedicin?

 1. Åh, jag älskar koriander!
  Men så är jag gift med en asiat också ?
  Och rosmarin är oärbart ! Som att tugga på tallbarr..blää.
  Min koriander vill jag ha i nudelsoppa, chilichicken och gärna i tomatsallad .

  1. Ahh vad kul att du gillar koriander. Jag tycker att de matchar bra med gräslök och mynta i en sallad 🙂 Då gillar du laab?

  1. Ja en sallad som jag gillar är bombaderad med färska örter som citrongräs, gräslök, mynta och koriander 🙂 Fräsch men nej rosmarin har jag svårt för haha…iaf om det är för mycket.

 2. Hej!
  Jag är en svensk vuxen kvinna- jag ÄLSKAR koriander!!! Jag äter den görna bara som den är- tar en näve full och bara äter.
  Gillar den i mat och sallader också!

  1. Kul att höra! Hela koriander går inte att ta vara på och jag kan bli riktig sur när vår asienbutik ibland tar bort rötterna som brukar komma med. Koriander är också en viktig ingrediens i gröncurry som ger den fina gröna färgen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge