Gillar du koriander? Har du lärt dig äta koriander? .

Jag köper nästan aldrig koriander i kruka för det är inte mycket i dem. De här är thailändska och mycket parfymerade. Jag kan äta de som de är, tilltugg, gärna i min nudelsoppa ihop med finstrimlade gräslök/vårlök…

Många antingen älskar eller hatar koriander!

Min man däremot avskyr koriander! Han vill knappast ta i dem ? Antar att man måste växa upp med koriander… precis som jag förr tyckte inte om persilja och lärde mig äta dem. Rosmarin är bläää… rosmarin-apelsinglass gjorde Måns en gång, och det var ? för min del.

En bukett av K O R I A N D E R ??
Är det bara asiater och mexikaner som gillar koriander?Om du gillar koriander… i vilken maträtt brukar du ha de i?

 

Bada i koriander vid vattkoppor

Visste du… att koriander har funnits i över 3000 år och funkar också som örtmediciner!

När vi bodde i Bangkok och min lillebror var liten och fick vattkoppor då köpte min moster stora buntar av koriander på marknaden. Jag minns att hon kokade koriander och min lillebror satt och bada i det mörkgröna nästan svarta koriandervatten! Så gör man i Thailand i alla fall för att lindra.

En bunt koriander kostade bara 1 Baht när jag var listen och fick alltid gå köpa. Nu vet jag inte vad en bunt koriander kostar men inte 1 baht i alla fall… kanske 5-10 Baht. Det var ju över 30 år sedan.

 

Gillar du denna typ av blogginlägg?

Har du förslag på vad du skulle vilja läsa om i min blogg? Lämna gärna en kommentar 🙂