Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Konsten att väcka ett barn

Lästid: 2 min

Så ser det ut hos oss. Varje vardagsmorgon går Måns upp först för att gå till jobbet. Vissa morgon väcker barnen mig och helgen vill jag få sova ut och går upp sist. Den som sover längst är just nu Prim eller så hämtar vi upp henne sist och passar på göra oss klara istället. 

Tisdag till torsdag går Tilda på förskolan. Vi måste väcka henne för hon vill aldrig gå lägga sig på kvällarna. Hon kan inte sova när hon vill att Prim också ska sova med henne. Prim vill klättra på alla och vara överallt på sängen. 

Måns brukar komma pussa hejdå varje morgon och försöker väcka Tilda. Hans sätt att väcka henne ger inte något bra start på dagar… för mig. 

Måns: “Tiiiilda, Tiiilda… dags att vakna. Du måste till dagis idag. Det blir jättekul!..”

Tilda vill inte vakna och blir oftast tjurig och arg istället. Jag själv blir trött på morgonen av att höra “alla måsten” Måns drar igång för att hon ska gå upp. Sedan blir det ju jag som ska dras med en grinig unge som vägrar göra nåt pga alla måsten hon hör. 

Så jag försöker göra mig klar först innan barnen vaknar. Lycka om jag får duscha innan Måns går. Lyckligare om jag hinner tvätta håret också. 

Prim gillade förskolan och lekte där i 30 min igår.

Igår hämtade jag bara upp Tilda och bar iväg henne till badrummet. Hon satt i mörkret på mina knän. Jag borstade hennes hår medan hon fick vakna till. Jag sade godmorgon gång på gång. Sedan blev det hur bra som helst och Tilda gick till förskolan efter en månads uppehåll. Hon var inte ett dugg ledsen när jag skulle gå vilket hon brukar bli. Annars är det jättebra att låta Prim väcka Tilda. Hon klättrar på henne och försöker lägga grejer i Tildas mun eller gör massa pruttljud med munnen hehe

Hur väcker du ditt/dina barn för att få sedan en bra start på dagen?

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Konsten att väcka ett barn

 1. Hahaha, Elise är helt OMÖJLIG att väcka på morgonen. Det kan ta oss en kvart att få henne att ens kisa med ena ögat, ytterliggare en längre stund för henne att gå upp. Det som KAN hjälpa om vi har lite bråttom är “Elise, ska vi se om det är något barnprogram på tv?” – då flyger hon konstigt nog upp, haha.
  Kram <3

 2. Jisses vad glad sålänge hon är svårväckt, jag har en unge som alltid vaknar tidigt, hehe…
  Svar: Ja sån kul AW igår, många goa skratt! Åh Langos är ju sååå himla gott! Men gud vad störsamt, blir ju inte så fräscht i det där spabadet då heller ju! Jisses ignoranta brudar asså, jag hade blivit rosenrasande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge