Så ser det ut hos oss. Varje vardagsmorgon går Måns upp först för att gå till jobbet. Vissa morgon väcker barnen mig och helgen vill jag få sova ut och går upp sist. Den som sover längst är just nu Prim eller så hämtar vi upp henne sist och passar på göra oss klara istället. 

Tisdag till torsdag går Tilda på förskolan. Vi måste väcka henne för hon vill aldrig gå lägga sig på kvällarna. Hon kan inte sova när hon vill att Prim också ska sova med henne. Prim vill klättra på alla och vara överallt på sängen. 

Måns brukar komma pussa hejdå varje morgon och försöker väcka Tilda. Hans sätt att väcka henne ger inte något bra start på dagar… för mig. 

Måns: ”Tiiiilda, Tiiilda… dags att vakna. Du måste till dagis idag. Det blir jättekul!..”

Tilda vill inte vakna och blir oftast tjurig och arg istället. Jag själv blir trött på morgonen av att höra ”alla måsten” Måns drar igång för att hon ska gå upp. Sedan blir det ju jag som ska dras med en grinig unge som vägrar göra nåt pga alla måsten hon hör. 

Så jag försöker göra mig klar först innan barnen vaknar. Lycka om jag får duscha innan Måns går. Lyckligare om jag hinner tvätta håret också. 

Prim gillade förskolan och lekte där i 30 min igår.


Igår hämtade jag bara upp Tilda och bar iväg henne till badrummet. Hon satt i mörkret på mina knän. Jag borstade hennes hår medan hon fick vakna till. Jag sade godmorgon gång på gång. Sedan blev det hur bra som helst och Tilda gick till förskolan efter en månads uppehåll. Hon var inte ett dugg ledsen när jag skulle gå vilket hon brukar bli. Annars är det jättebra att låta Prim väcka Tilda. Hon klättrar på henne och försöker lägga grejer i Tildas mun eller gör massa pruttljud med munnen hehe

Hur väcker du ditt/dina barn för att få sedan en bra start på dagen?