Att Tilda kom till dagiset före kl.9! 

Visst att man kan säga att det är mitt fel att vi sällan kommer i tid. När Tilda har fått vara uppe länge på morgonen så brukar hon försöka smita, vägra och säga ” vill inte gå ti dagis, vill leka mamma”. Det blir oftast en brottningsmatch med påklädning som kan ta 30 min! Om jag inte väcker henne och klär på henne direkt i vagnen å hon får välling på vägen till dagiset så brukar det gå bra. Kommer vi iväg i tid så hinner ni vi också med en buss som stannar nästan utanför dagiset. 

Sedan har jag tänkt att de gångerna som vi har kommit mellan 9:20 – 9:40 så var de flesta barnen och avdelningar redan ute på gården. De flesta barnen är  fästa vid B men hon är gammal och har oftast ont i ryggen. Så idag jobbar inte B pga ryggproblem. Sedan var R inte heller där så det var bara T på plats. Tilda kände sig inte trygg med de två vikarier som jag inte har sett innan. När en av vikarie ville hälsa på Tilda så blev hon rädd och hoppade upp på mig. Jag sade till vikarien att vi väntar med att T kommer när vikarien försökte ta på Tilda i armen och leda iväg henne. Vet inte om hon förstod att barnen inte känner sig trygga med nya ansikten… Jag kände att jag var tvungen att säga till att vi väntar på nån som hon känner igen!

Många klagar säkert på att det är dåligt med olika vikarier när ordinarie personal på olika avdelningar är sjuka eller lediga. Oftast så roterar de personal eller hoppa in en från annan avdelning. Det är kanske nyttigt för barnen att lära känna andra vuxna men de behöver också tid att känna sig trygga. 

Tilda brukar gråta men så fort jag har lämnat rummet så blir hon sig själv igen. Som idag när jag hade gått ut från rummet men var kvar och hängde upp hennes kläder och fixade till hennes vagn. Jah glömde min handväska i rummet och hon såg mig ploppade in som en gubbe i lådan å tog mig väska fort å gick. Hon tittade mot mig, såg mig men reagerade inte. 

  
Bjuder på en bild när hon åt sushi och fick massor med japanska kokta fiskbollar. Hon gillar att äta med pinnar haha.