Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Kolbulle

Lästid: 1 min

Kolbulle är en rätt som idag har blivit klassisk och ofta serveras vid friluftsarrangemang. Kolbullen innehåller mycket fett vilket gör att den smakar gott när man har varit fysiskt aktiv, och man står sig länge på den.

Historia

På den tiden kolning fortfarande var ett fysiskt krävande arbete med långvarig vistelse under primitiva förhållanden långt från hemmet var det viktigt att kunna laga energirik mat på ingredienser som inte blir dåliga. Mjöl, salt och torrsaltat (amerikanskt) fläsk är allt som behövs. Det amerikanska fläsket kan vara svårt att få tag på så det är bäst att försöka beställa i förväg i din livsmedels- eller charkbutik. Kolbulle lagat på “vanligt” fläsk får tyvärr inte riktigt samma smak.

Bild: wikipedia.se

 

Recept på kolbulle

Hur gör man då en riktigt god kolbulle? Jo, man tar:
100 gram rökt och tärnat fläsk, helst torrsaltat (amerikanskt)
4 deciliter vatten
Ungefär 4 deciliter vetemjöl
En halv matsked salt

 
Blanda vatten, mjöl och salt till en smet som är något tjockare och segare än pannkakssmet. (Smeten går bra att förbereda hemma och förvara något dygn i flaska.) Bryn lite av fläsket i stekpanna över öppen eld. Häll därefter smet i pannan på det stekta fläsket. Kolbullen skall bli ungefär dubbelt så tjock som en pannkaka. Stek båda sidorna. Många tycker om att äta kolbullen med lingonsylt. Om det är höst kan man gärna bryna lite nyplockad svamp tillsammans med fläsket.

Källa: Kolbulle.nu

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge